Στις «σημαδιακές» ημερομηνίες στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΛ ανήκει η σημερινή. Σαν σήμερα, 26 Απριλίου 2009, πριν από 12 χρόνια η ΑΕΛ νικά 1-0 τον Λεβαδειακό και κατακτά την πέμπτη θέση που της έδωσε τη συμμετοχή στα πλέι οφ της Super League, καθώς και την έξοδο της στην Ευρώπη. Για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ΑΕΛ φιλοξενούνταν στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό. Εκείνη η ομάδα της ΑΕΛ δεν φοβόταν καμία έδρα και κανέναν αντίπαλο και το έδειξε και εκείνη τη Κυριακή. Πρωταγωνιστής εκείνου του αγώνα ήταν ο Τουμέρ Μετίν χάρη σε γκολ του στο 12ο λεπτό οι «βυσσινί» επικράτησαν με 1-0 των βοιωτών. «Ταξίδι πάλι ευρωπαϊκό» ήταν το σύνθημα που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν οι περίπου 4.000 φίλαθλοι της ΑΕΛ, που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Λεβαδειακός (Βούκοτιτς): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Καψής, Παρασκευαϊδης, Κόλτζος, Λεονάρντο, Γκεοργκίεφ, Ανδράλας (80’ Κατσικογιάννης), Πιέχνιακ (58’ Ντιμπαλά), Λέχτινεν (65’ Βασιλείου), Κιάσσος.

ΑΕΛ (Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Ααράμπ, Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Μετίν (90’ Τσίγκας), Ζουράφσκι (92’ Κατσιαρός), Γιαννακόπουλος (85’ Κυριάκος).

Δηλώσεις Μαρίνος Ουζουνίδης
«Σήμερα επισφραγίσαμε την πολύ καλή πορεία μας σε όλο πρωτάθλημα. Συνήθως σε έναν μαραθώνιο όπως αυτός, όταν έρχεται το τέλος κάθε ομάδα παίρνει αυτό που της αξίζει και εμείς αυτό ακριβώς κάναμε. Επισφραγίσαμε την καλή εικόνα που δείξαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τους είχα πει πριν από τον αγώνα ότι σήμερα έπρεπε να βγάλουν τον εγωισμό, τη θέληση και την αποφασιστικότητα γιατί αυτοί ήταν που άξιζαν την 5η θέση. Να ευχαριστήσω επίσης τους συνεργάτες μου, που βοήθησαν πάρα πολύ να φτάσουμε την ομάδα εδώ. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που κάναμε ευτυχισμένο αυτόν τον κόσμο που ήρθε κοντά μας για ακόμη ένα παιχνίδι. Ίσως να μην τους δώσαμε πολλές χαρές στο Αλκαζάρ, αλλά εκτός έδρας κάναμε εντυπωσιακή πορεία. Κανένας μας, ωστόσο, δεν θεωρεί ότι τελείωσε η δουλειά μας εδώ. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολα τα πλέι οφ. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες. Κι εγώ και οι παίκτες μου πιστεύουμε, όμως, ότι έχουμε κι εμείς καλή ομάδα. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Μπορεί να είμαστε η ομάδα με το λιγότερο άγχος, αλλά όχι με το λιγότερο ενδιαφέρον. Σήμερα κάναμε την τούρτα, στα πλέι οφ ελπίζω να βάλουμε το κερασάκι», δήλωσε πανευτυχής ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στη Λιβαδειά και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

-Τι μπορεί να πετύχει η ομάδα στα πλέι οφ;
«Τα πλέι οφ θέλουν διαφορετικό χειρισμό. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Στα τελευταία 19 ματς έχουμε μόνο 1 ήττα. Μόνο τυχαίο δεν είναι. Τα παιδιά έχουν δυνατότητες. Χωρίς το ίδιο άγχος, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».

-Πως νιώθετε για την αποθέωση που γνωρίσατε από τον κόσμο;
«Εγώ ήρθα στην ομάδα για να προσπαθήσω όσο μπορώ να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Κανείς προπονητής δεν μπορεί να πετύχει κάτι μόνος του αν δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία, την εμπιστοσύνη της διοίκησης και τη στήριξη από τον κόσμο. Τα είχα όλα αυτά τη φετινή χρονιά. Ευτυχισμένος. Αυτό που έχει σημασία είναι τι κατακτά η ΑΕΛ και όχι τα πρόσωπα.»

-Πως οριοθετείτε το… κερασάκι;
«Δεν ξέρω αν θα το καταφέρουμε, αλλά θα το επιδιώξουμε. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και οι παίκτες σε αυτήν. Δεν ήταν εύκολη χρονιά. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήρθε στον α’ γύρο όταν με όλες τις αλλαγές η ομάδα έμεινε ψηλά, και στον δεύτερο με τις μεταγραφές και τη συνοχή που ήρθε με το πέρασμα του χρόνου κάναμε ένα βήμα παραπάνω».

-Για τις μεταγραφές;
«Αφήστε μια δυο μέρες να χαρούμε. Έχουμε χρόνο. Σίγουρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα για το μέλλον της ομάδας, από τη στιγμή που μπήκαμε στα πλέι οφ».

-Το πρόγραμμα των πλέι οφ θα παίξει ρόλο;
«Σε μια τέτοια φάση αγώνων σημαντικό είναι και το πρόγραμμα και το πως θα χειριστούμε ομάδα σε συνεχόμενα παιχνίδια, ώστε να έχουμε φρέσκους παίκτες. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν».

Δηλώσεις-Παραλειπόμενα
Κώστας Πηλαδάκης: Ο τότε πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια, όπου είχε θερμό εναγκαλισμό με τον προπονητή της ομάδας Μαρίνο Ουζουνίδη, τον οποίο και... σήκωσε στους ώμους του, αποδίδοντάς του τα εύσημα για τα όσα πέτυχε τη φετινή σεζόν η λαρισινή ομάδα. Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί" απευθυνόμενος προς όλους όσοι βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια τους είπε φανερά χαρούμενος: "Μπράβο σε όλους σας. Ήσασταν παλικάρια καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και αξίζατε με το παραπάνω την πέμπτη θέση" και ολοκλήρωσε με μια... ατάκα όλο νόημα: "τα καλύτερα έρχονται..."

Στέφανος Κοτσόλης: «Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμάς. Το επιστέγασμα των κόπων μιας πολύ επιτυχημένης χρονιάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλέον μπορούμε να πανηγυρίζουμε. Θέλουμε να χαρούμε τη σημερινή μέρα και να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε πως είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα που μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια οποιονδήποτε».

Ηλίας Κυριακίδης: «Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την έξοδο στην Ευρώπη, έναν στόχο που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς. Θα παλέψουμε και στους επόμενους έξι αγώνες δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό».

Γιώργος Φωτάκης: «Οι κόποι μιας χρονιάς επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εμάς. Από δω και πέρα έχουμε έξι δύσκολα παιχνίδια. Δεν θα πάμε για τουρισμό στα πλέι οφ και θέλω να πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε πολύ καλοί. Το βασικότερο είναι να χαρούμε αυτή τη μέρα που η ομάδα πέτυχε το βασικό της στόχο».

Τάσος Κυριάκος: «Είχαμε βάλει εξαρχής τον στόχο να μπούμε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Επρεπε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να τον εξασφαλίσουμε, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε εδώ για να μας συμπαρασταθεί. Τώρα θα αγωνιστούμε στα πλει οφ για ό,τι καλύτερο».
    
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top