Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε μέσω του sportdog ότι του έγινε πρόταση να πουλήσει την ΠΑΕ με "μαύρα" χρήματα ύψους 1.750.000 ευρώ, συν δύο επιταγές των 500.000 ευρώ η καθεμία! Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
"Αν δεν βρεθεί Λαρισαίος μεγάλος επιχειρηματίας, με κοινωνικό εκτόπισμα στη Λάρισα, που να δώσει τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ που έχω χαλάσει για την ΑΕΛ ή να βρεθεί ένας παντοδύναμος αλλοδαπός ή φυσικό πρόσωπο ή ένα φάουντ για 8 εκατ., ώστε να είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα τολμήσει να πει ότι ο Κούγιας παρέδωσε την ομάδα σε κάποιον με μαύρα χρήματα, χωρίς καμία κοινωνική εκτίμηση ή ότι μας παρέδωσε σε αμφιβόλου ποιότητας αλλοδαπό. Δεν έχω ανάγκη στην ηλικιακή και εργασιακή καμπή που είμαι, η ΑΕΛ καλύπτει τα πάντα σε εμένα και οι οικονομικές δυνατότητές μου καλύπτουν την ΑΕΛ. Άρα για να φύγω θα πρέπει να έρθει κάποιος με νόμιμα χρήματα μόνο και μόνο γιατί θέλει να εκτοξεύσει την ομάδα και να την εντάξει στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποκλείεται να δώσω την ΑΕΛ σε κάτι περίεργους που την είχαν και στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου και του Πηλαδάκη που έχει βγάλει χρήματα συγκυριακά ή τον Πλεξίδα που άφησε τα Τρίκαλα να διαλυθούν", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Α. Κούγιας.

Έχει υπάρξει ενδιαφέρον όλο αυτό το διάστημα για την αγορά της ομάδας;
"Χθες εμφανίστηκε κάποιος από τη Λάρισα, κι αυτό είναι είδηση που λέω τώρα - δεν το έχω πει πουθενά αλλού, μου είπε ότι είναι ο μεσίτης και έκανε πρόταση να δώσει 1.750.000 ευρώ μαύρα, σε σακούλες, και δύο επιταγές των 500.000 η καθεμία πληρωμένες σε έναν χρόνο. Η αγοραπωλησία θα έπρεπε να φαίνεται για το 1 εκατ. ευρώ, των δύο επιταγών δηλαδή, και να την δώσω σε αυτόν που θα φαίνεται ως μπροστάρης, χωρίς να με νοιάζει εμένα ποιος θα είναι από πίσω. Μπορώ να πω το όνομά του αν κληθώ και πιθανολογώ ότι από πίσω είναι ο Πηλαδάκης ή ο Πλεξίδας. Με τέτοιες διαδικασίες δεν πουλάω ποτέ την ΑΕΛ. Βρέθηκα σε μια στιγμή να ειδοποιήσω την εισαγγελία διαφθοράς και την οικονομική εισαγγελία και να συλλάβει επ αυτοφώρω αν πράγματι υλοποιούσε τη διαδικασία. Όσα έχω κάνει μέχρι σήμερα στο ποδόσφαιρο, είναι για να μην με κρατάει κανένας διαιτητής ή παράγοντας. Ποτέ δεν πήγα να πιάσω διαιτητή ή να στήσω αγώνα για το στοίχημα, αυτά που έκανε ο ΠΑΣ φέτος δηλαδή".

Σημαντική η είδηση που μόλις μας δώσατε, αλλά έχει ενδιαφέρον, επίσης, πού θα παίζει η ΑΕΛ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
Όσον αφορά την ΑΕΛ και την παραμονή της στην κατηγορία, μην θεωρούν δεδομένο ορισμένοι τον υποβιβασμό μας. Γίνεται έλεγχος, σήμερα με κάλεσαν από την ΕΕΑ για τον ΠΑΣ. ΄Ο,τι έχω πει σε συνεντεύξεις μου είναι αλήθεια, ο ΠΑΣ πουλήθηκε το 2015 στον συνεταίρο τού Πολυχρόνη Συγγελίδη, που λίγες μέρες πριν είχε πουλήσει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΣ είχε χρέη, τότε, 8 εκατ. ευρώ. Έχω στα χέρια μου τα συμβόλαια των μεταβιβάσεων. Άρα έχουμε τη δυνατότητα παραμονής λόγω αφαίρεσης βαθμών από τον ΠΑΣ για κακή μετοχική σύνθεση που την κράτησαν κρυφά και για πολυιδιοκτησία".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top