Μία παρ' ολίγον μεταγραφή που χάλασε λόγω... «πανηγυρισμού με το σήμα της μεγάλης Αλβανίας» επέφερε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στην ΠΑΕ ΑΕΛ σύμφωνα με το sdna, από τo CAS, εφόσον δεν εξοφλήσει τον ποδοσφαιριστή Ιντρίζ Μπάτα!
Το καλοκαίρι του 2018 οι "βυσσινί" είχαν φτάσει μία ανάσα από την απόκτηση του Αλβανού μέσου Ιντρίζ Μπάτα, όμως η μεταγραφή χάλασε παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ποιος είναι ο λόγος; Η επίσημη ενημέρωση της Λάρισας ανέφερε ότι:

«Η ΑΕΛ δημοσιοποιεί τους λόγους για τους οποίους δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του αλβανού ποδοσφαιριατού Idriz Batha παρά το γεγονός ότι ο Ρουμάνος μάνατζερ του παίκτη απείλησε με προσφυγή στη FIFA εάν δεν ολοκληρωθεί η μεταγραφή.
Δημοσιοποιούμε το γραπτό μύνημα του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Βασίλη Βάνη προς τον Ρουμάνο μάνατζερ του παίκτη».

Το μήνυμα που έστειλε ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΛ στο whatsapp προς τον μάνατζερ του παίκτη:
«Ο πιο σημαντικός λόγος που ακυρώνουμε την μεταγραφή είναι πως είδαμε μια φωτογραφία του παίκτη στο ίντερνετ που κάνει το σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας και αυτό γιατί έχουμε πολλούς Σέρβους στην ομάδα μας κι επίσης η μεγάλη Αλβανία έχει μέσα της περιοχές από την Ελλάδα και οι φίλαθλοι θ' απογοητευτούν. Θα στο εξηγήσω στο τηλέφωνο και πρέπει να το γράψεις κι εσύ. Δεν θέλω να δημοσιοποιήσω το μήνυμα γιατί σε σέβομαι. Βασίλης Βάνης, αθλητικός διευθυντής της ΑΕΛ».

Η ιστορία ωστόσο δεν τελείωσε εκεί. Όχι τουλάχιστον για τον 29χρονο σήμερα ποδοσφαιριστή  της ομάδας των Τιράνων, ο οποίος κινήθηκε δικαστικά εναντίον της ΑΕΛ για διαφυγόντα κέρδη και το CAS αποφάσισε να κάνει "μερικώς αποδεκτή" την προσφυγή του, όπως αποκαλύπτει το SDNA. 

Συγκεκριμένα η Λάρισα καλείται να πληρώσει στον Μπάτα το ποσό των 214.000 ευρώ συν 5% τόκους ετησίως από τις 9 Αυγούστου 2018, δηλαδή συνολικό ποσό περίπου 240.000 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εφόσον δεν εξοφληθεί ο ποδοσφαιριστής εντός 45 ημερών, θα επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών στη Λάρισα, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο που θα φτάνει ως και τις τρεις μεταγραφικές περιόδους, εφόσον συνεχίζει να μην πληρώνει τον παίκτη. Η εν λόγω ποινή πάντως θα αρθεί άμεσα, εφόσον εξοφληθεί ο ποδοσφαιριστής. 

Αν πάλι η ΑΕΛ δεν εξοφλήσει τον Μπάτα, μετά και το πέρας των τριών μεταγραφικών περιόδων, τότε το θέμα θα πάει -κατόπιν αιτήματος- στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA για να εξεταστεί εκ νέου.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top