O ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με εξώδικο που έστειλε, ζητεί από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, να μην προχωρήσει στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο στην επικύρωση των βαθμολογιών των playouts, επειδή εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού επί της καταγγελίας για πολυιδιοκτήσια μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθης.
Ο ΚΑΠ προβλέπει σε ποιες περιπτώσεις δεν μπορεί να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας και αυτές είναι όταν εκκρεμούν υποθέσεις που μπορούν να επηρεάσουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Ειδικότερα, αναφέρει ότι η επικύρωση της βαθμολογίας ολική ή μερική γίνεται με "την προϋπόθεση ότι δεν εκκρεμούν στα αρμόδια δικαστικά όργανα της διοργανώτριας ή της Ε.Π.Ο. (δηλ. Πειθαρχική Επιτροπή ή Επιτροπή Εφέσεων για τις επαγγελματικές κατηγορίες ή στις Πειθαρχικές Επιτροπές των Ενώσεων και στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες) για τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος ή του ομίλου, για τις ομάδες που προβιβάζονται ή υποβιβάζονται σε άλλη κατηγορία και για τις ομάδες που δικαιούνται να συμμετάσχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, ενστάσεις ή καταγγελίες του άρθρου 23 του παρόντος Κανονισμού, που σχετίζονται και επηρεάζουν τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top