Χωρίς ελπίδα να αποφύγει την τελευταία θέση στη βαθμολογία πλέον, αφού και να ισοβαθμίσει με τον Παναιτωλικό δεν ευνοείται, η ΑΕΛ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε πολύ καλύτερη σεζόν, με άνετη παραμονή και πορεία ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η παράδοση στα παιχνίδια τους είναι με την ΑΕΛ τελευταία. Η ΑΕΛ
Χάνοντας τα δύο τελευταία παιχνίδια, με τον ΟΦΗ εντός έδρας και το Βόλο εκτός, θα τερματίσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, κάτι που έχει να συμβεί από το 1975. Έκανε  την προσπάθειά της στο ξεκίνημα των Playouts με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Η ΑΕΛ κέρδισε τα τέσσερα από τα 10 τελευταία της παιχνίδια, αφού δεν είχε νίκη στα 16 προηγούμενα.
Χρειάστηκε να φτάσει το προτελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, για να κερδίσει παιχνίδι στην έδρα της, αυτό με τον Παναιτωλικό. Που είναι και η μοναδική ως τώρα, αφού ακολούθησαν άλλα τρία χωρίς νίκη. Αυτή είναι η μοναδική νίκη της ΑΕΛ στα 17 τελευταία εντός έδρας, όπου έχει οκτώ ήττες και οκτώ ισοπαλίες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα
Στο πρωτάθλημα η νίκη στην πρεμιέρα των Playouts επί του Ατρομήτου ήταν τελικά αρκετή για να του εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή. Δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία επίσημα, μετά από το 1-0 επί του Ατρομήτου, στην πρεμιέρα των Playouts.
Έχει κάνει εννέα νίκες στο πρωτάθλημα, τις πέντε από αυτές εκτός έδρας! Μάλιστα αυτές οι πέντε νίκες είναι ρεκόρ στην ιστορία του εκτός έδρας, ενώ είχε και θετική διαφορά τερμάτων στην κανονική διάρκεια! Τώρα έχει χάσει ένα από τα έξι τελευταία, όπου έχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Μεταξύ τους
Παρά την πορεία της στη σεζόν η ΑΕΛ συνέχισε την καλή παράδοση με τον ΠΑΣ και είναι η μοναδική ομάδα, από την οποία κατάφερε να πάρει τέσσερις βαθμούς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Η ΑΕΛ δεν έχει χάσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα στα τελευταία εννέα επίσημα παιχνίδια μεταξύ τους, τα επτά από αυτά για το πρωτάθλημα. Στα επτά πρωταθλήματος η ΑΕΛ έχει δύο νίκες, ενώ πέντε έληξαν ισόπαλα. Ο ΠΑΣ έχει να κάνει νίκη από τον Οκτώβρη του 2016, όταν επικράτησε με 4-0 (10’ σουτ Πέδρο Κόντε, 27’ σουτ Γιάκος, 52’ σουτ Πέδρο Κόντε, 74’ σουτ Πέδρο Κόντε) στην έδρα του.
Τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια στη Λάρισα στα χρόνια της Super League ήλθαν ισόπαλα.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 10
Ισοπαλίες: 12
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 8

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 8
Ισοπαλίες: 6
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 1

Οι αγώνες της σεζόν
04.11.2020: ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ 1-2
(61’ σουτ Λεό – 66’ κεφαλιά Πινακάς, 85’ κεφαλιά Πινακάς. Στο 55’ 2η κίτρινη Λώλης του ΠΑΣ)
06.01.2021: ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top