1. Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα 
Ανάλογα με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης που διαθέτετε, θα μπορούσατε να έχετε χαμηλότερο λογαριασμό θέρμανσης με την αλλαγή ή την προσθήκη μιας αντλίας θερμότητας. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι οι πελάτες με ηλεκτρική θέρμανση αντίστασης θα έβλεπαν τη μεγαλύτερη μηνιαία εξοικονόμηση με τη μετάβαση σε αντλία θερμότητας. Οι αντλίες θερμότητας είναι περίπου τρεις φορές πιο αποδοτικές από τη θέρμανση με ηλεκτρικές αντιστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να μειώσετε την κατανάλωσή σας για θέρμανση κατά δύο τρίτα. Η μετάβαση από τη θέρμανση με ηλεκτρικές αντιστάσεις σε μια αντλία θερμότητας μειώνει απλώς τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά τι γίνεται αν κάποιος θέλει να μεταβεί από τη θέρμανση με προπάνιο σε μια ηλεκτρική αντλία θερμότητας; 

Αυτή η επιλογή, που αναφέρεται ως αλλαγή καυσίμου, είναι πιο πολύπλευρη. Ενώ μπορείτε να χαίρεστε που δεν χρειάζεται πλέον να ξαναγεμίζετε τη δεξαμενή προπανίου ή πετρελαίου, μειώνοντας έτσι σημαντικά ή εντελώς τους λογαριασμούς καυσίμων, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για έναν υψηλότερο μηνιαίο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Ενώ η εξοικονόμηση από την ηλεκτρική θέρμανση αντίστασης είναι προβλέψιμη και εγγυημένη, η εξοικονόμηση από την αλλαγή καυσίμου αυξομειώνεται με βάση τις τιμές των ορυκτών καυσίμων. Διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες που υπό άλλες συνθήκες θα θέρμαιναν τα σπίτια τους με προπάνιο, θα έβλεπαν υψηλή ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας και λογαριασμών, οι πελάτες που υπό άλλες συνθήκες θα θέρμαιναν με πετρέλαιο, θα έβλεπαν μέτρια ετήσια εξοικονόμηση και οι πελάτες που υπό άλλες συνθήκες θα θέρμαιναν με φυσικό αέριο, θα κατέληγαν σε υψηλότερους ετήσιους λογαριασμούς.

2.Είναι ευέλικτες
Σε αντίθεση με τους καυστήρες - οι οποίοι απαιτούν κεντρικό αγωγό - ή τους λέβητες - οι οποίοι διανέμουν τη θερμότητα μέσω θερμαντικών σωμάτων - οι αντλίες θερμότητας χωρίς αγωγούς μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στο σπίτι σας. Οι αντλίες θερμότητας χωρίς αγωγούς απαιτούν μόνο εξωτερικό χώρο για τους συμπιεστές και μικρές συνδέσεις χάλκινων καλωδίων με τις εσωτερικές μονάδες (εξατμιστές) που παρέχουν θέρμανση ή ψύξη απευθείας σε κάθε δωμάτιο. Οι αντλίες χωρίς αγωγούς είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους πελάτες επειδή ελαχιστοποιούν τις απώλειες που προκαλούνται από τους αγωγούς και μπορούν να στοχεύσουν σε συγκεκριμένες περιοχές του σπιτιού. Επιπλέον, το σπίτι σας δεν χρειάζεται να βρίσκεται κοντά σε αγωγό φυσικού αερίου για να αποκτήσετε πρόσβαση σε προσιτή θέρμανση.

3.Μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμα του άνθρακα 
Καθώς κινούμαστε προς ένα καθαρότερο ηλεκτρικό δίκτυο, η ηλεκτροδότηση της βιομηχανίας θέρμανσης θα είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των εκπομπών. Όταν συνδυάζονται με τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή ενέργεια, οι αντλίες θερμότητας έχουν τη δυνατότητα να απεξαρτήσουν πλήρως τη χρήση ενέργειας θέρμανσης στους τομείς των κατοικιών και των εμπορικών κτιρίων. Αν ο περιβαλλοντολόγος μέσα σας αισθάνεται ενοχές επειδή κρατάτε το διαμέρισμά σας ζεστό όλο τον χειμώνα, καίγοντας ορυκτά καύσιμα, οι αντλίες θερμότητας θα μπορούσαν να είναι η λύση για εσάς.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top