Ας το παραδεχτούμε. Τα τεστ δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Παράλληλα με αυτά, σκεφτείτε πόσο βάρος έχουν οι έφηβοι στους ώμους τους, προσπαθώντας να διαχειριστούν τα διαβάσματά τους, να επιλέξουν την κατεύθυνση που θα καθορίσει το μέλλον τους και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Είναι απολύτως λογικό να αγχώνονται πριν από τα τεστ τους. Και, για πολλούς εφήβους, αυτό το άγχος δεν είναι καθόλου παραγωγικό. Γι’ αυτό και, καμιά φορά, χρειάζονται τη βοήθειά σας για να το ξεπεράσουν. 

1. Βοηθήστε τους να χωρίσουν αποτελεσματικά το χρόνο τους 
Μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας, εξηγώντας τους πως δεν είναι η καλύτερη ιδέα να διαβάζουν τα πάντα λίγο πριν από το τεστ. Ή να προετοιμάζονται για όλα τους τα τεστ ταυτόχρονα. Είναι πιο εποικοδομητικό να χωρίζουν το χρόνο για το διάβασμά τους, φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα για τα τεστ που έρχονται, και να κάνουν περιοδικές επαναλήψεις. Οι επαναλήψεις θα είναι πιο εντατικές για το τεστ που πλησιάζει κάθε φορά και θα είναι προετοιμασμένα από νωρίς.

2. Εξηγήστε τους πως δεν είναι το τέλος του κόσμου 
Καθησυχάστε τα παιδιά σας, λέγοντάς τους πως δεν είναι το τέλος του κόσμου αν ένα τεστ δεν πάει και τόσο καλά. Συχνά, το άγχος που έχουν τα παιδιά να μην απογοητεύσουν τους γονείς τους, μπορεί να τα παραλύει. Γι’ αυτό και πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν πως ένα μικρό εμπόδιο δεν θα εξαλείψει όλη τους την πρόοδο ή την αγάπη σας για εκείνα.

3. Διαλείμματα και διαχείριση άγχους
Τα διαλείμματα είναι πάρα πολύ σημαντικά. Αντικειμενικά, κανείς δεν αντέχει να μένει έγκλειστος για να μελετήσει για αμέτρητες ώρες. Το ίδιο ισχύει και για τους εφήβους. Μπορείτε να τους παροτρύνετε να κάνουν τις δραστηριότητες που αγαπούν στο διάλειμμά τους, ώστε να χαλαρώσουν. Ο καθένας διαχειρίζεται το άγχος του διαφορετικά και είναι σημαντικό να βοηθήσετε τα παιδιά σας να βρουν όσα τα κάνουν να χαλαρώνουν πραγματικά. Για παράδειγμα, μπορεί η μουσική ή οι βαθιές αναπνοές να είναι ο δικός τους τρόπος να ηρεμήσουν. 
Extra tip: Βοηθήστε τα παιδιά να μην φέρνουν την καταστροφή. Αντί να σκέφτονται όλα όσα μπορούν να πάνε λάθος, βοηθήστε τα να επικεντρωθούν σε όσα αποδεδειγμένα κάνουν σωστά και στις προσπάθειές τους.
Το πιο σημαντικό από όλα είναι να καταλάβουν πως είστε εκεί για να τα ακούσετε. Πως μπορούν να σας μιλήσουν για όσα τα αγχώνουν σε αυτό το τεστ που έρχεται και να βρείτε μαζί λύσεις. Αλλά και πως μπορούν να ζητήσουν βοήθεια όποτε τη χρειαστούν.
Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη https://www.en-taksi.gr/ βοηθούν εδώ και 25 χρόνια τους μαθητές να κατανείμουν σωστά το χρόνο τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις εξετάσεις τους. Δίνουν βάση στις ανάγκες των μαθητών οι οποίοι μαθαίνουν πώς να πετυχαίνουν αποτελεσματικά τους στόχους τους. Αν αναζητάτε φροντιστήρια στη Λάρισα, γνωρίστε τα εκπαιδευτήρια ΕνΤάξη και ανακαλύψτε πώς μπορούν να βοηθήσουν.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top