Αλλαγές στο διοικητικό της σχήμα της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" πρόεδρος αναλαμβάνει ο Λαρισαίος πρέσβης επί τιμή - πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας σε Κόσοβο, Σλοβακία, Βιετνάμ Αζερμπαϊτζάν - αντιπρόεδρος ΕΙΠΔ, Νίκος Κανέλλος, που παίρνει τη θέση του Αλέξη Κούγια ο οποίος παραμένει μεγαλομέτοχος.
Ο Νικόλαος Δ. Κανέλλος γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και μεταπτυχιακά στο Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σχέσεις στη Nice στη Γαλλία. Εισήλθε στο Διπλωματικό Σώμα του Υπουργείου Εξωτερικών το 1981. Υπηρέτησε στη Δ/νση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Από το 1986 ως το 1990 υπηρέτησε στο Στρασβούργο στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το 1990 τοποθετήθηκε στα Τίρανα. Το 1993 ανέλαβε γεν. πρόξενος στο Τέξας (Χιούστον). Το 1995 και για ένα εξάμηνο αποσπάται στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον και στη μόνιμη αντιπροσωπία της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Το 1996 ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ζητάει από τον υπουργό Εξωτερικών να επιστρέψει ο Ν. Κανέλλος ως γενικός πρόξενος στο Αργυρόκαστρο. Το 1997 αναλαμβάνει γενικός πρόξενος στη Βαρκελώνη. Το 2002 τοποθετείται ως α’ σύμβουλος στην πρεσβεία μας στη Χάγη. Το 2005 αναλαμβάνει επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα στο Κόσοβο. Το 2008 μέχρι το 2012 τοποθετείται ως πρέσβυς στην Μπρατισλάβα Σλοβακίας. Το 2014 πρέσβης στο Ανόι του Βιετνάμ και το 2017 πρέσβης στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον ανώτατο Ταξιάρχη Φοίνικος και το 2018 από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών. Μιλά πέντε γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Αλβανικά.
Έχει δώσει διαλέξεις σε πάνω από 100 πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο και έχει πολλές τιμητικές αναγνωρίσεις.
Ο κ. Νικόλαος Δ. Κανέλλος είναι συγγραφέας δύο πολιτικών μυθιστορημάτων (Η Τελευταία Προειδοποίηση Λόγος Α και Η Τελευταία Προειδοποίηση Λόγος Β) που εκδόθηκαν από τον Ιανό στην Ελλάδα το 2012 και το 2018.
Επίσης είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, ενώ ασχολείται με τη μουσική και τη ζωγραφική με 21 μέχρι σήμερα εκθέσεις ζωγραφικής στον κόσμο.
Αναπληρωτής πρόεδρος αναλαμβάνει ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Γιάννης Γκαράνης που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και είναι γνωστή η αγάπη του για τον αθλητισμό.
Πρώτος αντιπρόεδρος θα είναι ο γιος του Αλέξη Κούγια, Χρήστος, που θα είναι υπεύθυνος και για την εκπροσώπηση της ομάδας στη διοργανώτρια αρχή.
Δεύτερος αντιπρόεδρος θα είναι ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος με καταγωγή από το Αργυροπούλι Λάρισας και υποψήφιος βουλευτής στο παρελθόν Γιώργος Λιάγκας.
Επίσης αντιπρόεδροι θα είναι ο γνωστός Λαρισαίος επιχειρηματίας Ζήσης Ντελόπουλος και ο Ντίνος Λαμπρογεώργος. Οικονομικός διευθυντής ο Τάσος Χριστακόπουλος και διευθύνων σύμβουλος ο Κώστας Κοταρέλας.
Μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα είναι οι: Κοντόγιας, Λεβαντίδης, Τάκας.
Επίσης ρόλο στην ομάδα θα αναλάβει ένας ακόμα παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ ο Ηλίας Σελιώνης, ενώ το γενικό πρόσταγμα για όλο το αγωνιστικό θα έχει ο γενικός διευθυντής Τάκης Παραφέστας.
Τέλος, διευθύνων σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ αναλαμβάνει ο Αποστόλης Φωτάκης.
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top