"Ξεβρωμίσαμε τα αποδυτήρια" λέει ο Αλ. Κούγιας και ετοιμάζεται για άνοδο! Σε συνέντευξή του στο Sportdog μιλάει για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ΑΕΛ, για τους λόγους που υποβιβάστηκε φέτος, αλλά και για τα εκατομμύρια που έχει χάσει στο ποδόσφαιρο.  Ποιος είναι ο μεγάλος του φόβος για τη νέα σεζόν και το πρωτάθλημα της Superleague 2;
"Διορθώνω πράγματα που δεν είχα τον χρόνο να τα κάνω, από τις 28 Ιουλίου του 2015 που αγόρασα την ΑΕΛ, λόγω άγνοιάς μου για την κοινωνία της Λάρισας, συνέχισα με πρόσωπο που μου υπέδειξε ο Πηλαδάκης (με τον οποίο τότε διατηρούσα άριστες σχέσεις), τον Σωτήρη Μάρκου. Χωρίς να ξέρω πράγματα, εμπιστεύτηκα όλη τη λειτουργία των γραφείων και τον έκανα διευθύνοντα σύμβουλο, και απεδείχθη ατυχής επιλογή. Γιατί μου είπε ψέματα μαζί με αυτούς που διοικούσαν το Αλκαζάρ, περί του ότι το Αλκαζάρ είναι ακατάλληλο για χρήση - Αν φιλοξενήσει οπαδούς θα καταρρεύσουν οι εξέδρες και θα σκοτωθούν οπαδοί, κι έτσι με οδήγησε στις δαγκάνες του Πηλαδάκη. Με αποτέλεσμα να πληρώσω μόνο για τη χρήση γηπέδου σε 5 χρόνια πάνω από 2.200.000, δηλαδή το 30% των συνολικών εσόδων που είχα στην ΑΕΛ, που τα εκχώρησα από τα τηλεοπτικά", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο.

Τι άλλο θα μπορούσαμε να πούμε για την επόμενη μέρα στην ΑΕΛ;
"Το δεύτερο είναι ότι έκανα τεράστια λάθη σε συμβόλαια παικτών επειδή τον άκουσα και, τελικά, ο Μάρκου μού κόστισε 2,5 εκατ. ευρώ. Για αυτό τον απέλυσα πριν από λίγο καιρό, αμέσως μετά τον Γρηγορίου. Επίσης δεν γνώριζα πρόσωπα στη Λάρισα και μου απέκλεισαν την επαφή μου με τους ανθρώπους που μπορούσαν να βοηθήσουν. Τώρα για πρώτη φορά διορθώνω αυτό το λάθος γιατί στο συμβούλιο της ΑΕΛ δεν είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο και ήθελαν για δικούς τους λόγους να εκμεταλλευτούν το όνομα μου - Ο ένας ήρθε για να γίνει πρόεδρος της ΕΠΣ και ο άλλος γιατί ο γιος του είναι μάνατζερ και όταν δεν έπαιρνα παίκτες από τον γιο του δυσφημούσε την ΑΕΛ στα στέκια της Λάρισας".

Τι έχει αλλάξει τώρα στη Λάρισα, που σχεδιάζετε την επόμενη μέρα της ομάδας;
"Τώρα το μεν κομμάτι των γραφείων το έχω επανδρώσει με τρία άτομα της εμπιστοσύνης μου, ενώ στα αποδυτήρια θα βρίσκεται παλιός αρχηγός της ΑΕΛ και του Παναθηναϊκού. Η προπονητική ομάδα από τον Φραντζέσκο και τους Ζιώγα-Κώτσιο. Σημαντική είναι και η νέα σύνθεση στο ΔΣ, καθώς από το παλιό ΔΣ μένουν μόνο τρεις άνθρωποι και μπαίνουν ο Γιώργος Λιάγκας, ο Νίκος Πατσιαβούρας, ο Μουρτάκης, ο Νίκος Κανέλλος, ο Γιάννης Γκαράνης και μέχρι τις 30 του μήνα θα έχουν μπει κι άλλα σημαντικά πρόσωπα της Λάρισας. Η μεγάλη αλλαγή θα συνδυαστεί με την επιστροφή της Λάρισας στο Αλκαζάρ που ανακατασκευάζουμε από τα θεμέλια με δικές μου δαπάνες, υπάρχουν σχέδια για κατεδάφιση τοίχων εντός του γηπέδου και δημιουργία χώρου μουσείου της ΑΕΛ και χώρους δημιουργίας VIP προσώπων και έχω ζητήσει από εταιρία να αλλάξει εξωτερικά το Αλκαζάρ να ντυθεί με την ιστορία της ΑΕΛ".
"Ξεβρωμίσαμε τα αποδυτήρια - Η χαρά του στοιχηματζή - Πώς θα γίνει νόμος του κράτους;"

Στα αγωνιστικά;
"Στο αγωνιστικό κομμάτι αφού ξεβρωμίσαμε τα αποδυτήρια με ο,τι ακριβοπληρωμένο παλτό έφερε ο Γρηγορίου από τον Γενάρη του 2020 μέχρι την ημέρα που τον έδιωξα, που μου κόστισε 1 εκατ. ευρώ, κρατήσαμε όλους τους παίκτες που απέκτησα μετά την απόλυση του Γρηγορίου και αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ πριν ακόμα αρχίσουν οι μεταγραφές έχει 28 παίκτες που όλοι έχουν παίξει στη Σούπερ Λιγκ. Οι ξένοι είναι όλοι διεθνείς, συν όλους τους καλούς Έλληνες που είχαμε πριν, συν όσους πήραμε μέχρι τώρα. Ήδη έχουμε κλείσει προπονητικό κέντρο στο Καρπενησι και τρία φιλικά".

Θέλετε να πείτε δύο λόγια για τις B΄ ομάδες των μεγάλων συλλόγων που θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα;
"Απαράδεκτη διαδικασία και δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνουν στη Σούπερ Λιγκ 2, εμείς ακόμα δεν είμαστε επίσημα μέλη. Θα περιμένω να δω την αποτελεσματικότητα του νόμου Αυγενάκη για να δω ποιοι τελικά θα είναι οι ιδιοκτήτες που θα αγοράσουν το μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ, από πού έχουν βγάλει τα λεφτά, τι επάγγελμα κάνουν, τελικά πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν και τότε θα τοποθετηθώ όσον αφορά το αν οι επιλογές του Αυγενάκη ήταν ατυχείς ή όχι. Έτσι όπως είναι τώρα, που δυνητικά η Σούπερ Λιγκ 2 μπορεί να έχει 32 ομάδες, 4 Β ομάδα των μεγάλων που θα συμετέχουν σε πλέι οφ και πλέι άουτ και στις ψηφοφορίες και θα παίρνουν χρήματα από τα τηλεοπτικά και το στοίχημα, ενώ οι ιδιοκτήτες των ομάδων αυτών έχουν προϋπολογισμό από 20 μέχρι 60 εκατ. ευρώ. Ενώ τα έσοδα των υπόλοιπων ομάδων δεν θα ξεπερνούν τις 500.00, δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν να γίνει νόμος του κράτους αυτό το πράγμα. Επίσης τι πρωτάθλημα θα είναι αυτό, 32 ομάδων που θα αγωνίζονται για άνοδο ομάδες που τα έσοδά τους δεν θα ξεπερνούν τις 500.000, με αντίστοιχες ομάδες και τελικά θα παλεύουμε για μια θέση ανόδου και ένα μπαράζ που θα ανταγωνίζονται ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 με έσοδα 4 εκατ. ευρώ, ενώ της Σούπερ Λιγκ 2 η ομάδα θα έχει έσοδα 500.000 ευρώ. Αν αυτό λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εγώ θα το ονομάσω ως τη χαρά του παράνομου στοιχήματος και των στοιχηματζήδων προπονητών, παικτών, παραγόντων".

"Είπα την αλήθεια για Μαρινάκη - Ξέρει ο Μπέος ότι δεν θέλω νταβατζήδες - Να τους ενημερώσω ότι... "
Άρα περιμένετε να λειτουργήσει αρνητικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή η εξέλιξη;
"Διαβεβαιώνω μόνο ότι η παρουσία μου στη Σούπερ Λιγκ 2, κι αυτό είναι λόγος για να μην φύγω από την προεδρία της ΑΕΛ, είναι ότι την επόμενη σεζόν ακόμα και υποψία στημένου αγώνα από εμένα θα πηγαίνει απευθείας στον εισαγγελέα του τόπου που έγινε το παιχνίδι, στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, αλλά κυρίως και στην Επιτροπή Δεοντολογίας με ονοματεπώνυμα. Αφού κάποιοι για να με τιμωρήσουν γιατί είπα την αλήθεια για τον Μαρινάκη και γιατί είμαι δικηγόρος των επιχειρήσεών του, μας έστειλαν με αυτά που έκαναν στα πλέι άουτ στη Σούπερ Λιγκ 2, αλλά και με αυτά που έκανε όλη τη χρονιά το συνεργείο τού Γιάννη Παπαδόπουλου με πρωταγωνιστές τους διαιτητές Γιάννη Παπαδόπουλο και Ζαχαριάδη, έπρεπε να το σκεφτούν. Θα το πληρώσουν. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κουλτούρας μου, είναι διέξοδος, έχω δαπανήσει για αυτή τη χαρά 40 χρόνια πάρα πολλά χρήματα, μόνο στην Παναχαϊκή έχασα 7 εκατ. ευρώ και δεν θα επιτρέψω στον οποιονδήποτε να μου χαλάσει αυτό το κέφι χωρίς να το πληρώσει. Ακόμα και με την προσωπική του ελευθερία. Εγώ νταβατζήδες δεν δέχτηκα ποτέ στη ζωή μου. Κι αυτό το ξέρουν από το 2002 ο Θωμάς Μητρόπουλος και οι υπόλοιποι απο 2012 και μετά - Όσοι ψευτόμαγκες πέρασαν ένα διάστημα στις φυλακές, Μπέος, Τσακογιάννης, στοιχηματζήδες, ούτε τα ονόματά τους δεν θέλω να πω".

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη;
"Να τους ενημερώσω ότι αυτή τη φορά έχω πολύ μεγάλη ομάδα μαζί μου, με βαριά ιστορία και αυτό να το υπολογίζουν όλοι".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top