Το καλοκαίρι πλησιάζει και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά είναι το παγωτό. Η δροσιστική του γεύση μας δίνει ζωντάνια και μας βοηθά να αντέξουμε τον καυτό ήλιο. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τις κλασικές γεύσεις, όπως φράουλα, σοκολάτα και βανίλια, αλλά με αυτή τη συνταγή παγωτού από κάσιους οι προτιμήσεις μας είναι σίγουρο πως θα αλλάξουν! Αποτελεί ένα από τα πολλά vegan γλυκά που αξίζει να δοκιμάσουμε για την ξεχωριστή γεύση τους. 

Υλικά: 
1. Για το γάλα από κάσιους
150 γρ. κάσιους (μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 1 ώρα) 
270 ml νερό 

2. Για το παγωτό 
480 ml γάλα από κάσιους
240 ml γάλα καρύδας 
200 γρ. ζάχαρη
60 ml νερό 
100 γρ. βούτυρο κακάο
55 γρ. λάδι καρύδας
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση: Μια ημέρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το παγωτό μας, βάζουμε το μπολ της παγωτομηχανής μας στο ψυγείο για να παγώσει καλά. 
Για την προετοιμασία του γάλακτος από κάσιους θα πρέπει, αρχικά, να βάλουμε τα κάσιους σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Αφού τα αφήσουμε για μια ώρα να μουλιάσουν καλά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα 270 ml νερού. Χτυπάμε μέχρι να δούμε ότι το μείγμα του γάλακτος έχει αποκτήσει μια ωραία, απαλή και κρεμώδη υφή. 
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε διαφορετικό μπολ το γάλα καρύδας, ρίχνουμε και το έτοιμο γάλα από κάσιους, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε.
Εφόσον έχουμε κάνει την σωστή προεργασία με τα γάλατα, συνεχίζουμε με την παρασκευή του παγωτού μας. Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ένα τέταρτο της κούπας νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. 
Με το που λιώσει η ζάχαρη, τη βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το βούτυρο κακάο, το λάδι καρύδας και το αλάτι, και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε αυτό ρίχνουμε και το υγρό μείγμα με τα ανακατεμένα γάλατα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν ένα. 
Ύστερα, βάζουμε το τελικό μείγμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Αφού περάσει η ώρα, τοποθετούμε το μείγμα μας στην παγωτομηχανή και, ανάλογα με το μοντέλο της μηχανής μας, το παγωτό μας θα είναι έτοιμο μέσα σε 25-45 λεπτά. Μόλις αποκτήσει μια απαλή υφή, το βγάζουμε από τη μηχανή, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως. 
Η δοκιμή αυτού του παγωτού μπορεί να μας ωθήσει να δοκιμάσουμε και άλλα πεντανόστιμα, vegan γλυκά. Μπορεί να μην το είχαμε φανταστεί, αλλά ακόμη και αυτού του είδους τα γλυκά, με υγιεινά υλικά, είναι σκέτη απόλαυση!

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top