Μόλις τέσσερις ΠΑΕ από τις Super League 2-Football League που έστειλαν φάκελο πήραν άδεια για τη νέα σεζόν – Τι σημαίνει αυτό για τους «κομμένους» Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ όπως αναφέρει το mikriliga χορήγησε άδεια μόνο σε τέσσερις ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League από τις 22 που έστειλαν φάκελο σε πρώτο βαθμό.
Άδεια Super League 1 πήραν οι Λεβαδειακός, Ιωνικός και Ξάνθη, κάτι που σημαίνει ότι πέρασαν με επιτυχία τα πιο αυστηρά κριτήρια τα οποία έχει η συγκεκριμένη κατηγορία (περιορισμός μεταγραφών και αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση οφειλών).
Η Βέροια, που ήταν η τέταρτη ομάδα που αδειοδοτήθηκε, πήρε άδεια για Super League 2 και δε θα έχει κανέναν περιορισμό στο μεταγραφικό της σχεδιασμό τη νέα σεζόν.
Η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ δεν χορήγησε άδεια στις παρακάτω ΠΑΕ: Απόλλων, Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή, Εργοτέλης, Καραϊσκάκης Άρτας, Τρίκαλα, Διαγόρας, ΟΦ Ιεράπετρα, Χανιά, Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Πανσερραϊκός, Καλαμάτα, Αστέρας Βλαχιώτη, Καβάλα, Τριγλία, Πιερικός και Ρόδος.
Για ποιον λόγο δεν τους χορηγήθηκε άδεια; Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ συνήθως εξετάζει τους φακέλους των ΠΑΕ σε ό,τι έχει να κάνει με τις οφειλές τους προς τρίτους (σ.σ νυν ή πρώην παίκτες κτλ).
Οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν δικαίωμα έφεσης εντός τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης, ενώ υπάρχει και δεύτερος βαθμός.
Οι υπόλοιπες ΠΑΕ – από τις 32 στο σύνολο – δεν έστειλαν καν φάκελο, αλλά θα το πράξουν -πιθανότατα- όταν ξεκαθαριστεί το τοπίο με τον νόμο Αυγένακη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και την ενοποίηση της SL2-FL.
Θυμίζουμε άλλωστε ότι για τη νέα Super League 2 θα χρειαστούν οι ομάδες Μετοχικό Κεφάλαιο 350.000 ευρώ και εγγυητική 150.000 ευρώ ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αν θα είναι η προθεσμία μέχρι 23 Ιουλίου ή λίγο πριν τη σέντρα θα διευκρινιστεί σύντομα.
Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, ό,τι η άδεια της συγκεκριμένης επιτροπής της ΕΠΟ είναι διαφορετική από αυτήν της ΕΕΑ που χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Σύμφωνα μάλιστα με τον κανονισμό, οι μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ από την ΕΠΟ μπορούν να αποκτήσουν ξένους κάτω των 23 ετών και μόνο τρεις Έλληνες άνω των 25.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top