Λόγω της επίσημης πια συμμετοχής στην Super League 2 σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς πρέπει να χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά στην ενδεκάδα τουλάχιστον 3 Έλληνες ποδοσφαιριστές.
Μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι 8 αλλοδαποί (ξένοι και κοινοτικοί).
Η διάκριση ξένων και κοινοτικών έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού στο ρόστερ συνολικά σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς κάθε ΠΑΕ μπορεί να έχει 4 ξένους τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα, εν αντιθέσει με τον αριθμό των κοινοτικών εκ των οποίων μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό στο ρόστερ της και να χρησιμοποιεί στους αγώνες μέχρι 8.
Αυτή την στιγμή η ΑΕΛ έχει στο ρόστερ της 4 ξένους και συγκεκριμένα τον διεθνή με την Βολοβία Adrian Jusino o οποίος έρχεται στην Λάρισα την επόμενη βδομάδα, τον διεθνή Ουκρανό Maksym Maksymenko ο οποίος είναι ήδη στην Λάρισα, ο Ουρουγουανός Mathias Acuna που έρχεται στην Λάρισα σήμερα το απόγευμα και ο επίσης Ουρουγουανός Adrian Colombino o οποίος θα είναι στην Λάρισα την Τρίτη.
Στο δυναμικό της ΑΕΛ ανήκουν ο διεθνής με την Μολδαβία Dinu Graur ο οποίος έχει ρουμάνικο διαβατήριο και ο διεθνής με τα Σκόπια Nikola Jakimovski ο οποίος έχει βουλγάρικη υπηκοοότητα.
Κατόπιν αυτής της εξελίξεως η ΑΕΛ μπορεί να αποκτήσει πλέον και μόνο για την τρέχουσα περίοδο όσους κοινοτικούς και Έλληνες ποδοσφαιριστές επιθυμούν ο κ. Φρατζέσκος και οι συνεργάτες του, ανεξαρτήτως ηλικίας, αφού είναι η μόνη ΠΑΕ που έχει αδειοδότηση για συμμετοχή εκτός από τις Ελληνικές διοργανώσεις και στις ευρωπαϊκές οργανώσεις.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top