Όταν σκέφτεστε τη φυσικοθεραπεία το πιο πιθανό είναι πως το μυαλό σας πηγαίνει κατευθείαν σε αθλητές ή ανθρώπους που έχουν υποστεί κάποιον τραυματισμό (π.χ. στους μύες, στα κόκαλα κ.ο.κ.). Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη θεραπεία, ούτε και οι μόνοι που την χρειάζονται. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τους ανθρώπους που κάθονται όλη μέρα στο γραφείο και αναπτύσσουν χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα, εξαιτίας της κακής στάσης του σώματός τους. 
Μπορεί, λοιπόν, και εσείς να χρειάζεστε φυσικοθεραπεία και απλώς να μην το έχετε αντιληφθεί. Ακριβώς για αυτό το λόγο θα δούμε εδώ μερικά σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι αυτή η θεραπεία είναι απαραίτητη για εσάς. 
Αλλά πρώτα, ας εξηγήσουμε εν συντομία σε τι βοηθά η συγκεκριμένη πρακτική.
Σε τι βοηθά η φυσικοθεραπεία
Η φυσικοθεραπεία βοηθά στο να θεραπευτούν μυοσκελετικά, ορθοπεδικά, νευρολογικά και άλλα προβλήματα. Παράλληλα, βοηθά τους ανθρώπους να διατηρούν το σώμα τους σε καλή φυσική κατάσταση, ενώ λειτουργεί προληπτικά για την αποφυγή μελλοντικών τραυματισμών.

Σημάδια ότι μπορεί να χρειάζεστε φυσικοθεραπεία
Μερικά σημάδια ότι μπορεί να χρειάζεστε φυσικοθεραπεία είναι τα παρακάτω:
1. Πόνος
Ο πόνος είναι το πιο προφανές σημάδι. Είτε είναι χρόνιος πόνος είτε ένας πόνος που επανέρχεται παροδικά, αλλά επιμένει, είναι σημαντικό να ελέγξετε τι μπορεί να σημαίνει. Το να πονάτε για μερικές μέρες μετά από μια έντονη άσκηση στο γυμναστήριο είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά το να επιμένει ο έντονος πόνος, δεν είναι. Ένας φυσικοθεραπευτής θα εντοπίσει την πηγή του προβλήματος και θα σας βοηθήσει να κάνετε τις στοχευμένες ασκήσεις που θα σταματήσουν τον πόνο και θα σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημα. 
2. Δυσκολία στις κινήσεις
Μια ακόμη ένδειξη είναι το να αντιμετωπίζετε δυσκολία στις κινήσεις σας. Δηλαδή, μπορεί να αισθάνεστε συχνά πιασμένοι και να μην έχετε ευλυγισία (ορισμένες κινήσεις, όπως το να σκύψετε, μπορεί να σας προκαλούν πόνο). Η φυσικοθεραπεία μπορεί να επικεντρωθεί στους μύες των σημείων του σώματος που έχουν το πρόβλημα, χαλαρώνοντάς τους, και στους ιστούς, ενδυναμώνοντάς τους, ώστε να επαναφέρει την ευλυγισία σας. 
3. Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε
Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σώμα σας. Ένας πόνος στην πλάτη ή προβλήματα των μυών σας, μπορεί να σας δυσκολεύουν να βολευτείτε όσο χρειάζεται για να κοιμηθείτε άνετα ή να οδηγούν στο να ξυπνάτε και να είστε κουρασμένοι. Με τη φυσικοθεραπεία μπορείτε να μειώσετε τη δυσφορία που νιώθετε και να κοιμηθείτε καλύτερα.
Αν τελικά πάρετε την απόφαση να κάνετε φυσικοθεραπεία και μένετε στην Αθήνα, θα προτείναμε να κάνετε φυσικοθεραπεία στο Μαρούσι, στο Physioathens.  Το άριστα καταρτισμένο προσωπικό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν. Θα απολαύσετε εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, σε έναν φιλόξενο χώρο και θα έχετε σίγουρα αποτελέσματα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top