Για τους λόγους που η ΠΑΕ Καβάλα δεν πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, υπενθυμίζοντας και τα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στην Super League 2. Για την μη εξασφάλιση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πιστοποιητικού συμμετοχής στη Super League 2 της ΠΑΕ Καβάλα, αλλά και γενικότερα για τα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής που εφαρμόζονται εν όψει του νέου πρωταθλήματος της SL2, τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Τάνιας Ελευθεριάδου και Βασίλη Κεγκέρογλου.
«Η εφαρμογή του νόμου πρέπει να μας αφορά ισότιμα όλους. Και αυτό κάνουμε, εφαρμόζουμε το νόμο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης αναφέροντας ότι «ο νόμος είναι σαφέστατος και η ΕΕΑ τον εφάρμοσε πιστά και στην περίπτωση της ΠΑΕ Καβάλα».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε πως «θυμόμαστε όλοι τις περιόδους που άλλαζαν οι κατηγορίες και ανεβοκατέβαιναν ομάδες κατά το δοκούν, κάτι που ήταν απαράδεκτο και δεν θα κάνουμε τώρα τα ίδια» και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι:
«Η ΠΑΕ Καβάλα υπέβαλε την 15/07/2021 σχετική αίτηση για τη χορήγηση πιστοποιητικού, η οποία όμως, αφού εξετάστηκε έπειτα από λίγες ημέρες, κρίθηκε ελλιπέστατη.
Σύμφωνα με την ΕΕΑ, η αίτηση “δεν συνοδεύτηκε όμως από κανένα εκ των μνημονευομένων απαραιτήτων δικαιολογητικών, πλην πέντε υπευθύνων δηλώσεων, σε φωτοτυπία, προσώπων που δεν προέκυπτε εξαιτίας της ανυπαρξίας άλλων εγγράφων, ότι είχαν σχέση με την ΠΑΕ”.
Κατόπιν τούτου, της δόθηκε η προβλεπόμενη 10μερη παράταση (ως τις 02/08/2021) να θεραπεύσει τις ελλείψεις, αλλά και πάλι η ΠΑΕ δεν ανταποκρίθηκε πλήρως. Πέραν αυτής, η ΕΕΑ δεν μπορούσε να χορηγήσει καμία περαιτέρω παράταση».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top