Η ΑΕΛ σε ένα ματς θρίλερ πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση). Στο 47ο λεπτό, ο Μπέρτος γύρισε την μπάλα με το κεφάλι στην «καρδιά» της περιοχή του ΠΑΣ, με τον Μάριο Ογκμπόε να πιάνει το γυριστό και τον Γκαρντάβσκι να διώχνει πάνω στη γραμμή με το κεφάλι. Παρ' όλα αυτά ο διαιτητής, Τάσος Παπαπέτρου και ο βοηθός του, Παντελής Σπυρόπουλος έδωσαν πέναλτι για χέρι... Υπήρξε μικρή διακοπή στο ματς, με τον Γκαντράβσκι να παραμένει ζαλισμένος στο έδαφος, αφού δέχθηκε με δύναμη την μπάλα στο πρόσωπο. Μάλιστα ο 31χρονο Πολωνός αντίκρισε την απευθείας κόκκινη, με τον Μαυρία τελικώς στο 62' να ανοίγει το σκορ από τα έντεκα βήματα. Πριν περάσουν οκτώ λεπτά, ωστόσο, οι Ηπειρώτες κέρδισαν κι αυτοί πέναλτι, σε ανατροπή του Περέα από τον Ηλιάδη, η παράβαση συνέβη εκτός περιοχής. Ο Κάργας έστησε τη μπάλα στη λευκή βούλα και έγραψε το 1-1 με ωραία εκτέλεση.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεωδορόπουλος, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ηλιάδης, Ομάρ, Παπαγεωργίου, Μπαντιμπαγκά (105' Σιμελίδης), Νικολιάς (67' Γιάκος), Κολομπίνο, Μαυρίας, Ογκμπόε (67' Ακούνια).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Ρίζος (67' Πίρσμαν), Καραχάλιος, Σιόντης (83' Μέντες), Γκαρντάβσκι, Μίνα (46' Τριάδης), Περέα, Μιλιντσεάνου (46' Σνάιτνερ).
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top