Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια περίοδος για να αυξήσετε κάπως τα έσοδα του εστιατορίου σας. Κατά τη διάρκεια των γιορτών πολλές οικογένειες γευματίζουν μαζί έξω και γενικότερα υπάρχει αρκετή κινητικότητα στην αγορά. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος που θα επισκεφθεί το εστιατόριο θα είναι περισσότερος. Και παράλληλα πρέπει να μπορείτε να του προσφέρετε μια εμπειρία που θα συμβαδίζει με το πνεύμα των γιορτών. Οπότε πρέπει με κάποιον τρόπο να διαχειριστείτε το εστιατόριό σας έτσι ώστε οι πελάτες σας να μείνουν ευχαριστημένοι, πράγμα που φυσικά είναι δύσκολο όταν είναι πολλοί.
Ίσως τα παρακάτω tips να σας φανούν χρήσιμα για τη φετινή γιορτινή περίοδο.

1. Η ικανοποίηση των πελατών είναι το παν
Προφανώς θέλετε οι πελάτες σας να επιστρέψουν στο εστιατόριό σας. Γι’ αυτό και πρέπει να θυμάστε ότι η ικανοποίηση των πελατών σας είναι το πιο σημαντικό από όλα. Για να την εξασφαλίσετε μπορείτε να κάνετε πολλά. Από το να διακοσμήσετε το εστιατόριό σας κατάλληλα για τις γιορτές και να είναι τα πάντα καθαρά, μέχρι το να προσφέρετε ένα εορταστικό μενού το οποίο θα εντυπωσιάσει και πολλά ακόμη. Αλλά είναι σημαντικό να κάνετε και το επόμενο…

2. Επικοινωνήστε με τους πελάτες 
Πρέπει σίγουρα να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας. Οι ίδιοι μπορούν να καταλάβουν ότι τα Χριστούγεννα είναι μια αρκετά πιεστική περίοδος, τόσο για την εστίαση όσο και για τα καταστήματα γενικότερα. Αλλά πρέπει από πλευράς σας να δείχνετε το ενδιαφέρον σας για την εμπειρία τους στο μαγαζί σας και να διαχειρίζεστε σωστά τους χρόνους αναμονής. Αν χρειαστεί να περιμένουν, πρέπει να τους μιλήσετε με ειλικρίνεια για την καθυστέρηση που υπάρχει και να ζητήσετε την κατανόησή τους. Θα βοηθήσει, επίσης, το να αναθέσετε στο προσωπικό σας να ρωτά τους πελάτες ανά διαστήματα αν όλα είναι εντάξει.

3. Επενδύστε σε ένα πρόγραμμα παραγγελιοληψίας
Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσετε σε ένα πρόγραμμα παραγγελιοληψίας για το εστιατόριό σας. Αν επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα παραγγελιοληψίας, τα λάθη στις παραγγελίες θα μειωθούν. Αλλά δεν θα σας βοηθήσει μόνο σε αυτό. Ο χρόνος που χρειάζονται οι σερβιτόροι σας για να πάρουν τις παραγγελίες θα μειωθεί, επομένως οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν πολύ, ενώ θα μπορείτε να οργανώσετε καλύτερα και τα τραπέζια στο μαγαζί.
Κάτι τελευταίο που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι θα πρέπει να προετοιμάσετε το προσωπικό σας κατάλληλα. Μιλήστε στους εργαζομένους σχετικά με το τι περιμένετε από εκείνους κατά τη διάρκεια των γιορτών και δημιουργήστε ένα πλάνο για να μοιράσετε αποτελεσματικά όλες τις υποχρεώσεις

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top