Παρά την πρεμιέρα της Super League 2 το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου φαίνεται να διακόπτεται αν δεν βρεθεί λύση στα τηλεοπτικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσθιος, στο ΒΟΛΟΣ 98,6.

Για το τι θα γίνει στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της SL2: 
«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αν δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής με τα τηλεοπτικά, το σώμα της λίγκας θα αποφασίσει διακοπή του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι θα πάμε σε διακοπή γιατί απ’ ότι έχω πληροφορηθεί υπήρχε χθες μια τηλεφωνική επικοινωνία της ΕΡΤ με τον πρόεδρο τον κ. Λεουτσάκο, όπου η ΕΡΤ εμμένει στις αρχικές της θέσεις, δηλαδή στο ποσό των 3 εκατομμυρίων μικτών συν 1,2 εκ. για bonus το οποίο θέλει να το μοιράσει με πρωτοβουλία δική της, όπως αυτή θέλει στο τέλος του πρωταθλήματος. Νομίζω πως οι όροι αυτοί είναι ασύμφοροι για τη λίγκα, αυτό το ξέρει και ο πρόεδρος και τους είπε πως επιφυλάσσεται να μιλήσει με τα μέλη του. Κάλεσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο και η δική μου η εκτίμηση είναι πως θα αποφασίσουμε ομόφωνα διακοπή του πρωταθλήματος. Να υπενθυμίσω πριν γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος είχε παρθεί μια ομόφωνη απόφαση πως αν τα έσοδα από το στοίχημα και τα τηλεοπτικά δεν είναι για κάθε ομάδα 500.000 ευρώ (250.00 από το στοίχημα και 250.000 από τα τηλεοπτικά) να μην αρχίσουμε. Επειδή μεσολάβησε και ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Οικονόμου που ήθελαν να βοηθήσουν ξεκινήσαμε. Όμως η ΕΡΤ παραμένει στην αρχική της θέση. Είναι ασύμφορη οπότε πάμε σε διακοπή. Μάλιστα εγώ και ο Ολυμπιακός Βόλου είχαμε πει κακώς ξεκινήσαμε και αποδεικνύεται ότι δικαιώνομαι».

Αν υπάρχει σύμπνοια με τους υπόλοιπους προέδρους: 
«Και με τον κ. Ροκάκη και με τον κ. Παλτόγλου που μίλησα την Κυριακή και με άλλους συναδέλφους που μίλησα χθες με τον κ. Ματζανά, τον Πρίτζα της Κηφισιάς και με όλους τους συναδέλφους είναι όλοι κατηγορηματικοί δεν θέλει να ξεκινήσει κανένας. Μάλιστα θα κάνουμε πρόταση στον υφυπουργό τον κ. Αυγενάκη, την εγγυητική που την έχουν καταθέσει όλα τα σωματεία 150.000 που είναι πρωτόγνωρο και έχει ημερομηνία λήξης σε 1,5 έτη να μας την αποδεσμεύσει και να μη μπούμε καν σε τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Αν η πρόταση είναι για διακοπή επ’ αόριστο ή για μία εβδομάδα: 
«Αυτό δεν το γνωρίζω. Η λογική λέει πως θα σταματήσουμε και θα περιμένουμε. Πρέπει όλοι να προβληματιστούν γιατί αυτή την κατηγορία με τις ενέργειές τους την έχουν υποβαθμίσει κατά την προσωπική μου άποψη».

Αν υπάρχει πρόθεση να γίνει η αγωνιστική του σαββατοκύριακου (13-14/11) και μετά διακοπή: 
«Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες. Αν διαδικαστικά επειδή έχει βγει το πρόγραμμα δεν μπορούμε να σταματήσουμε από αυτή την εβδομάδα στη χειρότερη περίπτωση η εκτίμησή μου είναι ότι θα παιχτεί αυτή η αγωνιστική και από εκεί και πέρα θα πάρουμε απόφαση από σήμερα να σταματήσουμε, αν τα αιτήματά μας δεν γίνουν δεκτά».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top