Σήμερα εκδικάστηκε  ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η αίτηση αναψηλάφησης που έχει υποβάλλει η ομοσπονδία, με την οποία επιδιώκει να ανατρέψει την απόφαση του ίδιου δικαστηρίου που δικαίωνε την ΑΕΛ και τον Αλέξη Κούγια, στην προσφυγή τους για τις ομάδες που θα έπαιζαν στην Super League 2, χωρίς να χρειάζεται να αδειοδοτηθούν. Πρόκειται για τις ομάδες που ανήλθαν από την πρώην Football League χωρίς αγωνιστικά κριτήρια.

Εκτός από τους δικηγόρους Μπάρτζη και Σαράκη, η νομική εκπροσώπηση της ΕΠΟ εμφανίστηκε ενισχυμένη με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε δύο αντιφατικές αποφάσεις, μία υπέρ της ΑΕΛ και κατά των ομάδων που θα έπαιζαν στην κατηγορία χωρίς άδεια και στη συνεχεία υπέρ των ομάδων, όταν και τους επετράπη να χρησιμοποιήσουν τους ποδοσφαιριστές που είχαν ήδη αποκτήσει, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν άδεια.

Όπως ειπώθηκε από πλευράς ΕΠΟ, η δικαίωση τότε της ΑΕΛ στηρίχτηκε σε ψευδή κατάθεση του Αλέξη Κούγια, που είπε ψέματα και παραπλάνησε το δικαστήριο για απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας στις 24 Ιουνίου, που στην πραγματικότητα δεν έλαβε χώρα ποτέ.

Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του, τόνισε πως η αίτηση αναψηλάφησης έγινε γιατί τα μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ που πήραν την απόφαση να μην υπαχθούν εκείνες οι ομάδες στην αδειοδότηση, φοβούνται τώρα ότι θα κηρυχθούν έκπτωτα από την Επιτροπή Δεοντολογίας και επιζητούν την ανατροπή της αρχικής απόφασης υπέρ της ΑΕΛ ώστε να την έχουν ως «όπλο». 

Είπε επίσης, πως οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου δεν είναι αντιφατικές, πως δεν έδωσε ούτε ψευδή κατάθεση ούτε προσκόμισε πλαστά έγγραφα και πως η αίτηση αναψηλάφησης πρέπει να απορριφθεί διότι η ΕΠΟ δεν προσκομίζει νέα έγγραφα ώστε να την δικαιολογήσει.

Εξάλλου, μεταξύ Κούγια και Μπαλτάκου υπήρξε ένταση, με εκατέρωθεν αιχμές και ειρωνικά σχόλια και τον πρώτο να αποκαλεί τον δεύτερο «μυαλοπώλη» (μεταξύ άλλων).

Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία ως την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να καταθέσουν έγγραφα υπομνήματα και εν συνεχεία θα εκδοθεί η απόφαση.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top