Η κληρωτίδα σίγουρα δεν…χαμογέλασε στην ΑΕΛ την Πέμπτη (18/11) στα γραφεία της ΕΠΟ και της έστειλε ως αντίπαλο στους «16» του Κυπέλλου τον περυσινό κάτοχο του τροπαίου. Ωστόσο παρά τη δύσκολη κλήρωση στην θεσσαλική ομάδα κρατούν ψηλά τη «σημαία» της αισιοδοξίας εν όψει των διπλών αναμετρήσεων κόντρα στον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ.
Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί», Αλέξης Κούγιας, σχολίασε στο SDNA το αποτέλεσμα της κλήρωσης και τα επερχόμενα (διπλά) ραντεβού με τον ΠΑΟΚ:

Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
«Εμείς έχουμε δύο στόχους την φετινή σεζόν. Ο πρώτος και βασικός είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο μας στη Super League 2 που θα μας στείλει στο μπαράζ για τη διεκδίκηση της ανόδου στη Super League.
Η φετινή ΑΕΛ διαθέτει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ της. Παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια που έρχονται με 13 εμβόλιμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, συν τα ματς του Κυπέλλου, είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία.
Στο δυναμικό μας συμπεριλαμβάνονται 35 παίκτες, εκ των οποίων οι 29 είναι Έλληνες και μόνο έξι ξένοι.
Η ΑΕΛ έχει μεγάλη παράδοση στο Κύπελλο κι ασφαλώς θέλουμε να προχωρήσουμε στο θεσμό. Πριν τρία χρόνια φτάσαμε μία ανάσα πριν από την πρόκριση στον τελικό την οποία μας στέρησε ένα όμορφο γκολ του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Θα αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Σαφώς και ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί.
Πρόκειται για τον κάτοχο του Κυπέλλου και την ομάδα που μαζί με τον Ολυμπιακό θα παλέψουν κατά τη γνώμη μου για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
Ωστόσο δεν θα είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ να μας αποκλείσει. Η ΑΕΛ διαθέτει καλύτερη ομάδα από πέρυσι και υλικό με μεγαλύτερες δυνατότητες».

- Για το αν αποτελεί μειονέκτημα για την ΑΕΛ η διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα στην Τούμπα:
«Όταν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, είναι προτιμότερο για την θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα να παίζει το δεύτερο ματς εκτός έδρας. Όπως ακριβώς συνέβη στα διπλά παιχνίδια μας με την ΑΕΚ πριν από τρία χρόνια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου».

- Για την απουσία ενός μεγάλους ντέρμπι από τα παιχνίδια της φάσης των «16» του Κυπέλλου:
«Είναι άξιο απορίας σε μια κλήρωση 16 ομάδων, να μην υπάρχει έστω ένα ματς κόντρα σε δύο μεγάλες ομάδες».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top