Τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος γνώρισε η αξιόμαχη ΑΕΛ, η οποία ηττήθηκε με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με αυτογκόλ του Γκοτζαμανίδη στο 23ο λεπτό του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΛ. Συγκεκριμένα από σέντρα του Ζίβκοβιτς για τον Σφιντέρσκι, ο Γκοτζαμανίδης επιχείρησε να απομακρύνει με κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Mε γκολ με κεφαλιά του Όγκμποε η ΑΕΛ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα στο 62΄λεπτο με την κεφαλιά του Όγκμποε που βγήκε νικητής στον αέρα στην μονομαχία του με τον Ζίβκοβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά. Ο σκόρερ της ΑΕΛ, Μάριος Όγκμποε, λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης, βγήκε στην αντεπίθεση στο 68' και επιχείρησε να κρεμάσει τον Ζίβκοβιτς, η μπάλα όμως κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 82′ ο ΠΑΟΚ μετά από φάση διαρκείας ο Κούρτιτς με σέντρα βρήκε τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά και στην συνέχεια ο Άκπομ που ακολουθούσε την πορεία της μπάλας με νέα κεφαλιά κέρδισε τον Σουλούκο και έγραψε το 2-1. Στο 91΄ο ΠΑΟΚ κλείδωσε την πρόκριση, με σουτ εκτός περιοχής, ο Άκπομ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Σουλούκου.
 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (85' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (77' Άκπομ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Μουργκ (67' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46' Ακούνια), Μπαντιμπανγκά (89' Κούστα), Όγκμποε, Γλύνος (86' Μαυρίας)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top