Συνέντευξη στο Metropolis έδωσε ο προπονητής της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά ο Ηλίας Φυντάνης
Για τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας: 
«Οι 11 παίκτες που αγωνίστηκαν με τον Ηρακλή, ήταν και οι 11 εκτός με το ΠΑΟΚ. Δώσαμε ευκαιρία σε παιδιά που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, Παίξαμε αμυντικά, αλλά όταν παίζεις με τον ΠΑΟΚ που το μπάτζετ του αγγίζει τα 50 εκατ. δεν μπορείς να παίζεις επιθετικά.
Κλείσαμε τους διαδρόμους πετύχαμε ένα γκολ και μας ισοφάρισαν με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ, είναι η ικανότητα του Κούρτις να σκοράρει από εκτελέσεις φάουλ, δεν υπάρχει αυτό το φάουλ. Να μην κρεμάσουμε τον διαιτητή, γιατί άλλαξε την απόφασή του δεν ξέρω, ενώ αρχικά έχει δώσει το φάουλ υπέρ μας.
Είναι δύσκολη η αποστολή στον δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα, ακόμα και 1-0 να κερδίζαμε, απλά θα ήταν πιο εύκολη. Δεν μπορώ να ξέρω από τώρα αν στη ρεβάνς θα παρουσιαστούμε με αλλαγές,γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια Τετάρτη και Κυριακή, θα αποφασίσουμε όταν φτάσει η ώρα του αγώνα». 

Για τον ΠΑΟΚ: 
«Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ψυχολογικό. Γιατί οι παίκτες είναι εγνωσμένης αξίας και καλοί. Πρέπει να κοιτάξει πως θα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στον Ιωνικό και μετά το παιχνίδι της χρονιάς με τη Λίνκολν. Λείπει στην ομάδα η ψυχολογία του νικητή. 
Είδα τους παίκτες του «Δικεφάλου» σαν να ήταν κουμπωμένοι, λες και είχαν στα πόδια τους 50 κιλά βάρος. Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα, πρέπει να κοιτάει κάθε παιχνίδι πως θα το κερδίζει και μετά να αρχίζει να παίζει ποδόσφαιρο. Όταν χάνεις από Ατρόμητο και Άρη είναι θέμα ψυχολογικό, δεν είναι καλύτερες ομάδες
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν πάθος στον αγώνα». 

Για τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ και το πρόβλημα στο σκοράρισμα: 
«Ο Άκπομ είναι ντεφορμέ και ο Σφιντέρσκι είναι ντεφορμέ, αλλά είναι καλύτερος χειριστής με την μπάλα. Στο χθεσινό παιχνίδι μόνο με τις ικανότητες του Κούρτιτς από φάοuλ και από καμία στημένη φάση, δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή μας, είχαμε κλείσει όλους τους διαδρόμους.
Ο Κούρτιτς έχει ποιοτικά στοιχεία, αλλά πρέπει να δείξει τα ποιοτικά του στοιχεία και κατά τη διάρκεια του αγώνα, όχι μόνο από τις στημένες φάσεις, δεν έχει αποδώσει ακόμα να αναμενόμενα κατά τη ροή του παιχνιδιού. Επίσης, στη χθεσινή αναμέτρηση είχαμε δώσει εντολή να μη δώσουν ούτε φάουλ, ούτε κόρνερ στον ΠΑΟΚ, γιατί πέρα από τον Κούρτιτς, η ομάδα έχει και ψηλά παιδιά. Εμείς από πλευρά μας εντοπίσαμε την αδυναμία στα μπακ του ΠΑΟΚ και από εκεί κάναμε κυρίως επιθέσεις, ενώ από εκεί πετύχαμε και το γκολ».

Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Δύσκολα μπορούν καλυφθούν οι βαθμοί που έχει διαφορά. Βλέπω μια ομάδα βαριά και δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι τώρα. Παίζει βαρετό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ, δεν παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, δεν ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός που ήταν. Όταν είχε τον Βιεϊρίνια και τον Μάτος ήταν συνέχεια στην επίθεση, δεν μπορούσαν να τους πιάσουν. Ξεκινούσε από την άμυνα να φτιάχνει τις φάσεις.
Πιστεύω πως έχει προβλήματα και στο κέντρο, τα δύο αμυντικά χαφ είναι τεχνίτες, αλλά με αργές επιστροφές. Δύσκολα περνούσαν τις πάσες στους επιθετικούς, δεν μου άρεσε το παιχνίδι που έκαναν. Νομίζω είναι ψυχολογικό γιατί όλοι οι παίκτες είναι καλοί».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top