Συχνά στο μυαλό των ανθρώπων είτε κυριαρχεί μια άγνοια, είτε μια σύγχυση η οποία σχετίζεται κυρίως με τις αρμοδιότητες του κάθε επαγγέλματος και ποιος μπορεί να τις εκτελεί. 
Στη σημερινή εποχή κυριαρχεί μια άποψη πως οτιδήποτε σπουδάσεις και αποκτήσεις μια θεωρητική βάση αυτό θα πρέπει να είναι αναγκαστικά και αποκλειστικά το επάγγελμα που ο καθένας θα πρέπει απαραίτητα να ακολουθήσει.
Βέβαια σε μια εποχή ου όλα μεταξύ τους συνδέονται και μεταβάλλονται με ραγδαίες ταχύτητες το απόλυτα που μπορεί να ίσχυε σε μια δεδομένη στιγμή στο χρόνο δε σημαίνει πως θα ισχύει και στη πορεία των ετών και ιδιαίτερα όσο μεταβάλλονται οι εποχές που ζούμε.
Η επιλογή των επαγγελμάτων που κάποιος πρόκειται να ακολουθήσει γίνεται σε πολύ νεαρή ηλικία, ηλικία που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν με απόλυτα καθαρή κρίση τι θέλουν, τι είναι και τι τους ταιριάζει, με αποτέλεσμα η απόφαση να είναι τις περισσότερες φορές μη ταιριαστή στο κάθε άτομο καθώς ωριμάζει.
Έτσι ο καθένας που επιλέγει σε μικρότερη ηλικία την επαγγελματική του κατεύθυνση και κατ’ επέκταση την επαγγελματική του ιδιότητα, επιλέγει συνήθως με βάσει τον κοινωνικό και οικογενειακό του περίγυρο, καθώς πολύ λιγότερες είναι οι περιπτώσεις οπού κάποιος γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα ήθελε να ακολουθήσει ως επαγγελματική πορεία και καριέρα σε νεαρή ηλικία. 
Σαφώς υπάρχει και μια ευρύτερη άποψη που επικρατεί πως οποιοδήποτε επάγγελμα και να επιλέξεις θα έρθει εκείνη η στιγμή σταθμός στη ζωή σου, όπου αυτό που πραγματικά θες θα εμφανιστεί μπροστά σου ως ευκαιρία ή απλά ως μια επιλογή.
Έτσι υπερισχύει η άποψη που γενικά πολλοί υποστηρίζουν πως όλοι έχουμε συγκεκριμένα ταλέντα και θέλω που υπάρχουν ισχυρά καταχωρημένα μέσα στο υποσυνείδητο μας, αυτά είναι που καθορίζουν τα θέλω και τις ενέργειες μας και έτσι είναι αυτά που τελικά έχουν κυρίαρχο ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα.
Ότι επάγγελμα και να έχεις επιλέξει, σε όποια ηλικία και να  είσαι ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή με νέες βάσεις και δεδομένα. Βέβαια υπάρχει και η εναλλακτική του συνδυασμού διαφόρων επαγγελμάτων που μπορεί να σε ενδιαφέρουν και συνδυάζονται πρακτικά.
Για παράδειγμα, η επιχείρηση κλειδαράς στον Εύοσμο, έχει ως κύρια δραστηριότητα την αλλαγή των κλειδαριών και την δημιουργία νέων κλειδιών σε περίπτωση απώλειας. 
Επίσης ο κλειδαράς και πόσο μάλλον στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη είναι παρόν όλο το 24ωρο για έκτακτες περιπτώσεις όπου απαιτείται η παροχή των υπηρεσιών του. 
Η επιλογή που μπορεί να κάνει σαν επιπλέον δραστηριότητα ένας κλειδαράς είναι να δημιουργήσει μια έξτρα νέα συνδυαστική παροχή υπηρεσιών όπως είναι η επιχείρηση με πόρτες ασφαλείας.
Με αυτόν τον τρόπο ο κλειδαράς, κρατά την κύρια δραστηριότητά του για την οποία είναι γνωστός και επεκτείνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες που είναι συνδυαστικές με την αρχική.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top