Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Μαξίμ Μαξιμένκο, μίλησε στο sport24 για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, για τα γεγονότα στην περιοχή, αλλά και για τους γονείς του που βρίσκονται στον πόλεμο. 
Ο Μαξιμένκο αρχικά αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπατριώτες του, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ουκρανία θα βγει νικήτρια: "Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους τους πολίτες στην Ουκρανία. Ο στρατός μας μάχεται όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Εάν αυτός ο καταπατητής δεν σταματήσει τώρα, τότε σύντομα μπορεί να μπει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Ευχαριστώ για όλα τα λόγια στήριξης. Είμαι σίγουρος πως η Ουκρανία θα νικήσει".
Φυσικά, τον ρωτήσαμε αν έχει κάποιους δικούς του ανθρώπους στη χώρα και αναφέρθηκε στους γονείς που βρίσκονται στην Ουκρανία: "Η γυναίκα μου και η κόρη μου είναι μαζί μου στην Ελλάδα. Οι γονείς μου είναι στην Ουκρανία, αλλά όλα είναι καλά. Έχω καθημερινή επικοινωνία μαζί τους, το οποίο είναι σημαντικό".
Σε ερώτηση για το αν η οικογένειά του βρίσκεται σε περιοχή που βομβαρδίζεται, απάντησε πως πλέον επιθέσεις γίνονται σε όλες τις πόλεις: "Επιθέσεις με πυραύλους γίνονται σε όλες τις πόλεις. Η Ρωσία προσπαθεί να περάσει από την άμυνα της Ουκρανίας απ' όλες τις κατευθύνσεις".
Οι ώρες είναι δύσκολες για την Ουκρανία, έτσι η σύντομη συζήτηση έκλεισε με τις ευχές όλα να κυλήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, με τον ίδιο να ευχαριστεί για αυτές τις ευχές και για το ενδιαφέρον. Ας ελπίσουμε αυτός ο εφιάλτης να τελειώσει σύντομα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top