Ήρθε η ώρα της απολογίας του ΠΑΣ Γιάννινα στον αθλητικό δικαστή της Super League, αναφορικά με την έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η ΕΕΑ εξέτασε μετά από σχετική καταγγελία που έκανε η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας, και έκρινε ότι υπάρχει παράτυπη μεταβίβαση μετοχών της ΠΑΕ, κατά παράβαση του αθλητικού νόμου. Στο πόρισμα της η ΕΕΑ χαρακτηρίζει ομόφωνα ως «βαριά» την παράβαση, διαβιβάζοντας την τόσο στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επιβολή της προβλεπόμενης ποινής, όσο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο σχετικός νόμος, οι Γιαννιώτες αντιμετωπίζουν ποινή αφαίρεσης βαθμών 5-10, εφόσον κρίνει το δικαιοδοτικό όργανο της Λίγκας, οτι έχει γίνει παράβαση, καθώς και χρηματικό πρόστιμο που αγγίζει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Η ποινη που ενδεχομένως να επιβληθεί στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, είναι εφέσιμη στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, με τους Ηπειρώτες να έχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν ακόμα και στο CAS. Oι Γιαννιώτες αισιοδοξούν οτι θα αθωωθούν, με κύκλους της διοίκησης να αφήνουν αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η ΕΕΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι δεν ασχολήθηκαν καθολου με τα υπομνήματα που κατέθεσαν.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top