Λάβαμε ένα μήνυμα από αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ με τίτλο: "Πολύπλευρες Ευθύνες - Χίλια Τέρματα" και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς…

Διαβάστε τι μας έστειλε
«Με την πανδημία δεν εξοικειωθήκαμε, παρά τις απερισκεψίες και τις εμμονές ατόμων που μας περιβάλλουν, μη εξαιρουμένων των κυβερνητικών αδυναμιών και στελεχών τού δημόσιου τομέα που είτε δεν επιθυμούν ή όντως δεν κατανοούν συγκεκριμένα πράγματα σχετικά με το εν λόγω θέμα.

Όμως, στον χώρο τού αθλητισμού όλοι μας έχουμε εξοικειωθεί, από τον πρώτο ως τον τελευταίο και ας αποποιούμαστε των ευθυνών μας. Εξοικειωθήκαμε με τις κατά καιρούς απώλειες ανθρώπινων ζωών, λησμονώντας τα γεγονότα και περιστασιακά μόνο έρχονται στη μνήμη μας για να περάσουν εκ νέου στη λήθη. Δεν θα πρωτοτυπήσω αναφερόμενος σε παράγοντες που συντελούν στη βία, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σ’ αυτούς που ευθύνονται.

Η πρώτη που ευθύνεται είναι φυσικά η πολιτεία η οποία διαθέτει μηχανισμούς και όφειλε και οφείλει να είναι σε θέση να ελέγχει κάθε είδους κατάσταση, με εφαρμογή κανόνων πρόληψης. Όταν αναφερόμαστε στον αόριστο όρο «πολιτεία» εννοούμε ασφαλώς αυτούς που διοίκησαν αυτόν τον τόπο από το 1980 και μετά. Όλοι τους σφύρισαν αδιάφορα και συνεχίζουν να το πράττουν, αφού αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα είτε του νομοθετικού τους έργου ή της εφαρμογής των νόμων που οι τριακόσιοι έχουν ψηφίσει, μηδέ εξαιρουμένων και όλων όσοι απείχαν ή καταψήφισαν οποιοδήποτε σχέδιο νόμου για οποιονδήποτε λόγο.

Ίδιο μερίδιο ευθύνης βαραίνει ΟΛΕΣ τις ομοσπονδίες και ΟΛΟΥΣ τους παράγοντες των ομαδικών αθλημάτων οι οποίοι είτε αδιαφορούν για τη ζωή των «πελατών» τους, είτε θεωρούν ότι είναι ανίσχυροι και περιμένουν τα πάντα από την πολιτεία, ή είναι ανίκανοι να προβούν σε πράξεις καταπολέμησης τής βίας και να ορθώσουν το ανάστημά τους, ανεξαρτήτως ύψους. Μέσα σ’ αυτή την αρρωστημένη κατάσταση υπάρχουν και κάποιοι που αυτοχαρακτηρίζονται «εξυγιαντές» και φυσικά το πιστεύουν εξαπατώντας πρωτίστως τον ίδιο τον εαυτό τους, συμπαρασύροντες τους αφελείς.

Τέλος, ίδιο ποσοστό ευθύνης βαραίνει και όλους όσοι συνειδητά διακινδυνεύουν τη ζωή τους προσερχόμενοι στο χώρο «λατρείας» τής ομάδας τους, συνοδευόμενοι από ανήλικα παιδιά για να τα μυήσουν στον θαυμαστό κόσμο τού ελληνικού αθλητισμού και το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο», δίνοντας το πρότυπο συμπεριφοράς είτε κατά των αντιπάλων παικτών ή των φίλων τής αντίπαλης ομάδας.

Οι εικόνες τού Χαράλαμπου Μπλιώνα είναι έντονα χαραγμένες στη μνήμη όλων όσοι έζησαν το συγκεκριμένο γεγονός και η πρόσφατη απώλεια ζωής τού νεαρού τής Θεσσαλονίκης συνειρμικά οδηγεί τον καθένα πίσω στην 26η Οκτωβρίου 1986, και όχι μόνο.

Μια ζωή έχει πάντα την ίδια αξία και είναι ανεκτίμητη, αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ αυτής που τερματίζεται ο κύκλος της και αυτής που κάποιος «συνάνθρωπος» αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο τού χάροντα. Όχι άλλες ευχές, όχι άλλα λόγια, όχι άλλες χαμένες ζωές από βία, όχι άλλη βία. Επιτέλους, ΕΡΓΑ!

Το κυρίαρχο θέμα είναι αυτονόητο πως σχετίζεται με την ανθρώπινη ζωή και δευτερευόντως με οποιαδήποτε αναφορά στην Α.Ε.Λ.

Έτσι, μετά την εκ νέου «διαφυγή» μου στο εξωτερικό και την άνευ εμποδίων επιστροφή μου, εν γνώσει των συνεπειών τού Νόμου, με ενδεχόμενη αποστολή εξωδίκου προσκλήσεως ή/και μηνύσεως-αγωγής εναντίον μου, γνωστοποιώ ότι η Αθλητική Ένωση Λάρισας, στην 23η συμμετοχή της στη Β’ εθνική κατηγορία, συμπλήρωσε τον αριθμό χίλια (1.000) σε ενεργητικό τερμάτων.

Όπως φαίνεται στον συγκεντρωτικό πίνακα που ακολουθεί, την 2α Φεβρουαρίου 2022, στον αγώνα Α.Ε.Λ.-Α.Ο.Καβάλα (3-0), στο 68ο λεπτό, ο ποδοσφαιριστής τής ομάδας Θεοχάρης Ηλιάδης πέτυχε το χιλιοστό τέρμα τής Α.Ε.Λ. στη συγκεκριμένη κατηγορία.




Στον επόμενο πίνακα αναλύονται οι αριθμοί Ελλήνων και αλλοδαπών σκόρερ, ο αριθμός των παικτών και τα τέρματα που επιτεύχθηκαν από τις αντίπαλες ομάδες, και τέλος ο αριθμός των τερμάτων από αγώνες που δεν διεξήχθησαν και κέρδισε η Α.Ε.Λ., με τα ποσοστά ανά κατηγορία, στο σύνολο των επιτευχθέντων τερμάτων».

Λάρισα, 03 Φεβρουαρίου 2022
Δημήτρης Κ. Κούρος

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top