Η δημοτικότητα των χρηματοκιβωτίων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς τα επίπεδα δραστηριότητας των διαρρηκτών έχουν γίνει πιο ενεργά αυτή τη περίοδο. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη διαθέσιμα στην αγορά, αλλά εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα χρηματοκιβώτιο, θα πρέπει να γνωρίζετε πλήρως ποιες είναι οι απαιτήσεις σας όταν θα ξεκινήσετε να ψάχνετε (όσον αφορά το μέγεθος, αν θα χρησιμοποιηθεί στο σπίτι ή στο το γραφείο ή το επίπεδο ασφάλειας που χρειάζεστε). Όσον αφορά τους τύπους χρηματοκιβωτίων, υπάρχουν χρηματοκιβώτια δαπέδου, χρηματοκιβώτια τοίχου, ακόμη και φορητά χρηματοκιβώτια διαθέσιμα για να επιλέξετε ποιο ταιριάζει με τις ανάγκες σας. 
Ή αν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο όσον αφορά την προστασία που χρειάζεστε (για την πρόληψη διάρρηξης, αντοχή στο νερό ή αντοχή στη φωτιά), υπάρχουν επίσης πολλά χρηματοκιβώτια στην αγορά σήμερα.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους χρηματοκιβωτίων που υπάρχουν σήμερα είναι το πυρίμαχο χρηματοκιβώτιο τοίχου, το οποίο τοποθετείται πίσω από έναν τοίχο και μπορεί να προστατεύσει τα έγγραφα και τα σημαντικά αντικείμενα από διαρρήκτες, αλλά και από ζημιές που μπορεί να προκληθούν από μια πυρκαγιά. Μπορεί να έχετε δει σε ταινίες ότι οι άνθρωποι κρατούν τα χρηματοκιβώτια τους κρυμμένα πίσω από έναν πίνακα στον τοίχο, αυτό είναι ένα τυπικό παράδειγμα χρηματοκιβωτίου τοίχου. Υπάρχουν πολλά μεγέθη και σχέδια,  ενώ η ποσότητα των πραγμάτων που μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αυτά τα χρηματοκιβώτια θα εξαρτηθεί πλήρως από τον χώρο που έχετε διαθέσιμο στο σπίτι ή το γραφείο σας.

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα πυρίμαχο χρηματοκιβώτιο τοίχου, ο παρακάτω οδηγός θα σας καθοδηγήσει μέχρι να βρείτε το ιδανικό που θα καλύψει τις ανάγκες σας :

1) Βρείτε την κατάλληλη θέση μέσα στο γραφείο ή το σπίτι σας για να τοποθετήσετε το χρηματοκιβώτιο. Το καλύτερο μέρος θα ήταν πίσω από έναν μεγάλο πίνακα όπου το χρηματοκιβώτιο δεν θα ήταν σε κοινή θέα, γεγονός που θα το καθιστούσε δύσκολο να βρεθεί σε περίπτωση διάρρηξης. 
2) Προσδιορίστε το μέγεθος του χρηματοκιβωτίου που θέλετε να αποκτήσετε. Αυτή η απόφαση θα βασιστεί στο πόσα έγγραφα/αντικείμενα/μετρητά θέλετε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια στο χρηματοκιβώτιο. Τα γραφεία χρειάζονται συνήθως μεγαλύτερα χρηματοκιβώτια καθώς έχουν περισσότερα έγγραφα και μετρητά για να αποθηκεύσουν με ασφάλεια, ενώ ένα σπίτι χρειάζεται συνήθως μικρότερο χρηματοκιβώτιο για να φυλάξει κοσμήματα και μετρητά που είναι πολύτιμα για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

3) Καθορίστε τι είδους ασφάλεια θα θέλατε να έχει το χρηματοκιβώτιο σας, είτε αναλογική είτε ψηφιακή αριθμητική κλειδαριά συνδυασμού ή για καλύτερη ασφάλεια, μια βιομετρική κλειδαριά θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Χρησιμοποιήστε τον παραπάνω οδηγό ασφαλείας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο χρηματοκιβώτιο για το σπίτι ή το γραφείο σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί σωστά ώστε να διατηρείτε με ασφάλεια όλα τα αντικείμενα αξίας που θέλετε να προστατευσετε από κάποιο ατύχημα ή κάποιον επίδοξο ληστή. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ωστόσο για την ασφάλεια των αντικειμένων σας εάν έχετε τοποθετήσει τα πράγματά σας στο σωστό μέρος, ακολουθώντας όλες τις.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top