Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του Nations League, κάνοντας το απόλυτο των νικών, με 12 βαθμούς, εξασφάλισε ήδη την πρωτιά στον όμιλό της και την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης. Οι νίκες αυτές έφεραν σημαντική άνοδο για την Εθνική Ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς από την 55η θέση που βρισκόταν, σκαρφάλωσε στη 48η.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Οι τέσσερις νίκες της Εθνικής μας Ομάδας στους ισάριθμους αγώνες του 3ου UEFA Nations League έφεραν την -αναμενόμενη- άνοδο στο Ranking της FIFA. Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 48η θέση από την 55η. Στην κορυφή παρέμεινε η Βραζιλία. Βέλγιο (2), Αργεντινή (3), Γαλλία (4), Αγγλία (5) συμπληρώνουν την “πεντάδα”.
Έκτη είναι η Ισπανία που ανέβηκε μία θέση, έβδομη η Ιταλία που υποχώρησε κατά μία και όγδοη η Ολλανδία που σημείωσε άνοδο δύο θέσεων. Ένατη η Πορτογαλία που “κατέβηκε” μία θέση, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η Δανία που ήταν ενδέκατη στο προηγούμενο Ranking. Εκτός δεκάδας η Γερμανία (11η).
Όσον αφορά στους αντιπάλους της Εθνικής μας στον 2ο όμιλο της League C του UEFA Nations League, η Β. Ιρλανδία υποχώρησε τέσσερις θέσεις και βρίσκεται στην 58η από την 54η που βρισκόταν τον Μάρτιο, το Κόσοβο ανέβηκε μία και είναι τώρα στην υπ΄ αριθμόν 106 θέση και τέλος η Κύπρος είναι 107η από 105η».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top