Για την ανάγκη αύξησης των ομάδων της Superleague 1 μέσα από την άνοδο περισσότερων σωματείων από τη δεύτερη κατηγορία έκανε λόγο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Ο Κόσμος των Σπορ» ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι σε διαφορετική περίπτωση η Σούπερ Λιγκ 1 θα γίνει ένα κλειστό κλαμπ.

Αναλυτικά ο Αλέκος Βοσνιάδης: 
Για το πρώτο μπαράζ μεταξύ Βέροιας-Λαμίας: 
«Αδικείται η Βέροια βάσει της εικόνας που είχε με το τελικό αποτέλεσμα. Δεν το συζητάμε. Η Λαμία είχε την εμπειρία να πετύχει με λιγότερες επιθέσεις δύο τέρματα. Αν αναλύσουμε τον αγώνα, ξεφεύγουμε απ’ αυτό που θέλουμε να πούμε, ότι είναι μία τεράστια αδικία αυτό που συμβαίνει να μην μπορεί ν’ ανέβει μία πρωταθλήτρια. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις οδήγησαν τη Σούπερ Λίγκα 2 από τις 34 ομάδες να ανεβαίνει μόνο η μία στην ουσία και η άλλη να δίνει με μειονέκτημα μάχη με την ομάδα από την παραπάνω κατηγορία. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να διορθωθεί και να μην κινδυνεύουμε στο τέλος να γίνει η Σούπερ Λιγκ 1 ένα κλειστό κλαμπ, ένα κλειστό κύκλωμα, που θα παίζουν μόνο οι ομάδες, που είναι στην κατηγορία όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήταν διαφορετικά το μπαράζ να γινόταν σε ένα παιχνίδι, γιατί με δύο ματς δίνεται πλεονέκτημα στην ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1, που στην ουσία έχει χάσει την κατηγορία και της δίνεται μία νέα τεράστια ευκαιρία».

Για το αν πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 1 σε 16 ή ακόμη και σε 18: 
«Είναι ο αριθμός των ομάδων που πρέπει να φτάσουμε. Για τη μείωση ομάδων, ας καθίσουν να παίζουν μόνοι τους οι μεγάλοι και ας αφήσουν τους άλλους να αγωνίζονται σε πρωταθλήματα, για να περνά η ώρα. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει ν’ ανέβουν παραπάνω ομάδες, ν’ ανοίξει το ποδόσφαιρο και στην επαρχία. Είδαμε και στο Πανθεσσαλικό (σ.σ. Ελλάδα-Κόσοβο) πόσο διψά ο κόσμος της επαρχίας να βλέπει τέτοια παιχνίδια. Έχουμε βαρεθεί το τελευταίο διάστημα να βλέπουμε παιχνίδια στη μεγαλύτερη κατηγορία με 1.000 και κάτω φιλάθλους. Κάποια στιγμή αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πρόοδο του ποδοσφαίρου μας πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει το ίδιο και το ίδιο. Μπήκαμε σε διαδικασία να γίνονται πλέι οφ, για να παίζουν οι «μεγάλοι» περισσότερα παιχνίδια μεταξύ τους, αλλά δεν «περπάτησε» καθόλου. Φέτος ειδικά, βλέπαμε άδεια γήπεδα σε παιχνίδια, όπως ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, Άρης - ΠΑΟΚ. Ο κόσμος κουράστηκε από τις πολλές επαναλήψεις. Θέλουμε ένα να πρωτάθλημα με περισσότερες ομάδες. Εγώ λέω ότι τα πλέι οφ δεν βοηθούν το πρωτάθλημα της παραπάνω κατηγορίας. Να πάρουν ό,τι δικαιούνται και οι ομάδες της Super League 2. Δεν υπάρχει πουθενά καλό πρωτάθλημα, αν ασχολείσαι μόνο με την πάνω κατηγορία. Super League χωρίς Super League 2 δυνατή και ανταγωνιστική δεν γίνεται. Κάποια στιγμή θα το βρούμε μπροστά μας. Υπάρχουν πολύ λίγοι Έλληνες ποδοσφαιριστές στη Super League 1 και η Super League 2 είναι μια διέξοδος για όλους αυτούς. Πρέπει να προσεχθεί το πρωτάθλημα, να παρθούν μέτρα, για να μην μπαίνει ο καθένας σε επαγγελματικά πρωταθλήματα, ενώ δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί. Να βάλουμε τα στάνταρ και να μπορούν να παίξουν οι υγιείς ομάδες. Και κάποια στιγμή να αγωνίζονται 16-18 ομάδες υγιείς στη Super League 2 σ’ ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, για να μπορούν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές να βρουν διέξοδο στην παραπάνω κατηγορία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Για το γεγονός ότι οι πιο πολλοί παίκτες της Εθνικής αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα:  
«Βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα ενδεκάδες χωρίς Έλληνα παίκτη. Τα παιδιά που έχουν βρει διέξοδο στο εξωτερικό είναι και σε καλή κατάσταση, έχουν παραπάνω παραστάσεις, γιατί παίζουν σε πιο ποιοτικά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Γιατί να χάσουμε την ευκαιρία να έχουμε περισσότερα Ελληνόπουλα που παίζουν στα δικά μας πρωταθλήματα; Δεν είναι κακό να υπάρχουν πολλοί Έλληνες στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και ο κάθε προπονητής της Εθνικής να μπορεί να επιλέξει από μία μεγαλύτερη δεξαμενή παικτών, που να έχουν τριβή στις δικές μας μεγάλες ομάδες».

Για τους στόχους της Νίκης Βόλου την επόμενη σεζόν: 
«Η Νίκη Βόλου έχει αλλάξει επίπεδο. Ήρθε μια διοίκηση που ηρέμησε την ομάδα, γιατί από το 2014 και μετά ταλαιπωρήθηκε πολύ. Είναι όλοι αισιόδοξοι γύρω από την ομάδα, που έχει πολλή δυναμική και πολύ κόσμο. Μας κάνει αισιόδοξους η όλη κατάσταση και το κυριότερο χρόνο με τον χρόνο να μπορεί η Νίκη να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι μια ομάδα με έντονο ελληνικό στοιχείο. Εκεί θα πατήσουμε πάλι. Υπάρχει ένας κορμός από την προηγούμενη χρονιά που τα πήγε πολύ καλά. Να κάνουμε καλές επιλογές και πιστεύω ότι θα είμαστε και στο επόμενο πρωτάθλημα μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, που θα διεκδικήσει καλύτερες θέσεις από ό,τι είχε. Όλοι μαζί συσπειρωμένοι γύρω από την ομάδα θα κάνουμε εξαιρετικά πράγματα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top