Πέρασαν 37 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΛ στέφθηκε για πρώτη φορά, Κυπελλούχος Ελλάδας. Ήταν 22 Ιουνίου του 1985 και σήμερα Τετάρτη, συμπληρώνονται 37 χρόνια από την ιστορική στιγμή των «Βυσσινί». Οι δύο προηγούμενες προσπάθειες της να «σηκώσει» το πολυπόθητο τρόπαιο (1982 και 1984) ήταν ανεπιτυχείς, απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως η τρίτη ήταν και η φαρμακερή! Στις 22 Ιουνίου 1985, στο Ολυμπιακό στάδιο που φιλοξενούσε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μπροστά σε 30.000 φιλάθλους και των δύο ομάδων, η ΑΕΛ κερδίζει 4-1 τον πρωταθλητή εκείνη τη χρονιά ΠΑΟΚ. Στον τελικό η «Βασίλισσα της Θεσσαλίας» ήταν ανώτερη του δικεφάλου, που αγωνιζόταν από το 18o λεπτό με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Βασίλη Βασιλάκου. Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 39΄ με το Μιχάλη Ζιώγα και διπλασίασε τα τέρματά της με την έναρξη του Β' ημιχρόνου, στο 47΄ με τον Καζιμίρ Κμίετσικ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 2-1 στο 55΄ με το Γιώργο Σκαρτάδο. Η ομάδα του κάμπου, όμως, μέσα σε ένα τρίλεπτο, πέτυχε δύο γκολ στο 72΄ με τον Μιχάλη Ζιώγα, το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και στο 75΄ με το Γιάννη Βαλαώρα για να φτάσει στο θριαμβευτικό 4-1. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην συγκεκριμένη αναμέτρηση είχαν κοπεί 24.994 εισιτήρια και οι εισπράξεις έφτασαν τα 8.457.950 δραχμές. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μάκης Γερμανάκος με βοηθούς τους Τριανταφύλλου και Αδαμόπουλο.

Δείτε το video


ΑΕΛ (Αντρέι Στρεϊλάου) : Πλίτσης, Παραφέστας, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Ζιώγας, Ανδρεούδης (87’ Τσιώλης), Άνταμτσικ, Κμίετσικ, Βαλαώρας.

ΠΑΟΚ (Βάλτερ Σκότσικ) : Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης (18’ Αρ. Καρασαββίδης), Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Βασιλάκος, Σίγγας, Πάπριτσα, Κωστίκος (63’ Δαμανάκης).
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top