Το να περνάτε τη ζωή σας με υγιή και όμορφα μαλλιά είναι κάτι που όλες μας επιδιώκουμε. Είτε θέλετε να βελτιώσετε την υγεία ή την εμφάνιση της χαίτης σας, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να διατηρείτε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση.

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα βαθιάς περιποίησης μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επιδιόρθωση των κατεστραμμένων περιοχών και να κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά απέναντι στα εξωτερικά στοιχεία, όπως το χλώριο και η έκθεση στον ήλιο.

Αποφύγετε τη χρήση υπερβολικής θερμότητας στα μαλλιά σας, καθώς μπορεί να τα καταστρέψει με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσει ψαλίδα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι κάθε μέρα, καθώς αυτό μπορεί να υπερθερμάνει τους θύλακες προκαλώντας επίσης ζημιά.

Αποφύγετε τις συχνές βαφές που καταστρέφουν τη ποιότητα της τρίχας και επιλέξτε μερικές επεμβάσεις όπως η Balayage που επηρεάζει ελάχιστα τη ρίζα.

Θα πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε σκληρές χημικές ουσίες στο τριχωτό της κεφαλής σας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, ερυθρότητα, ξηρότητα και ξεφλούδισμα που θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται άσχημα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν θειικά άλατα, καθώς αυτά μπορεί να είναι σκληρά για το τριχωτό της κεφαλής επίσης αν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, όπως σαμπουάν και μαλακτικά δεν έχουν θειικά άλατα σε αυτά, οπότε χρησιμοποιήστε αυτά αντί για αυτά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή προβλήματα ξηρότητας του τριχωτού της κεφαλής όταν λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα.

Μην λούζετε υπερβολικά τα μαλλιά σας. Όλες θέλουμε καθαρές μπούκλες, αλλά το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών σας αφαιρεί τα φυσικά έλαια και μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα. Προσπαθήστε να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δύο ημέρες περίπου για να αποφύγετε την ξηρότητα.

Χρησιμοποιήστε μαλακτικό κάθε φορά που λούζεστε. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις τούφες σας ενυδατωμένες και να αποτρέψετε το σπάσιμο.

Επενδύστε σε μια καλή βούρτσα ή χτένα. Μια καλή βούρτσα θα διευκολύνει το ξεμπέρδεμα, ενώ μια χτένα με φαρδιά δόντια θα βοηθήσει στη μείωση του μπερδέματος σε μακρύτερα χτενίσματα.

Βρείτε ένα σαμπουάν, ένα κοντίσιονερ και ένα λάδι όπως το Moroccanoil που λειτουργούν καλύτερα για εσάς και παραμείνετε σε αυτά! Μην αλλάζετε τα προϊόντα πολύ συχνά - δεν θα ξέρετε ποτέ ποια είναι αυτά που λειτουργούν καλύτερα αν αλλάζετε τα προϊόντα πολύ συχνά!
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top