Το σύνθημα της νέας εποχής έδωσε ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος ανέλυσε τα κύρια σημεία και την φιλοσοφία που θα διέπει την νέα τάξη πραγμάτων στην ομάδα, στην κεντρική του ομιλία κατά την παρουσίαση των στελεχών της ομάδας στην μεγάλη εκδήλωση της Τρίτης 26/7.

Αναλυτικά ο Αχιλλέας Νταβέλης:
«Θα ήθελα να δώσω θερμές ευχαριστίες σε όλους για την φανταστική βραδιά. Ένα τεράστιο ευχαριστώ για την παρουσία σας. Τόσο στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αλλά και σε όλους τους φορείς που παρευρέθηκαν. Δράττομαι της ευκαιρίας από την σημερινή εκδήλωση, παραφράζοντας το γνωστό «Ποτέ ξανά» των αδελφών μας Κυπρίων, να αναφέρω «Ποτέ ξανά η ΑΕΛ σε χέρια μη Λαρισινά».
Δεν πρέπει να ζούμε στο παρελθόν. Αυτό είναι το μάθημα και το πάθημα της τελευταίας 20ετίας που μας βαραίνει όλους. Η προσμονή είναι πολύ μεγάλη από όλους για επιτυχίες, ουσιαστικά υπερδεκαετής. Θα ήθελα να σταθώ στους τρεις άθλους μας. Στα βάθρα από τα ένδοξα ‘85, ‘88 και ‘07 κρύβεται ένα τεράστιο κοινωνικό γεγονός. Η μάχη της περιφέρειας, της αποκέντρωσης κόντρα στην πρωτεύουσα. Σε ένα γίγνεσθαι που δεν είναι πάντα δίκαιο. Αυτός ο τεράστιος κοινωνικός άθλος είναι αυτός που μας συντροφεύει όλους. Αλλά δεν πρέπει να ζούμε στο παρελθόν.
Η ΑΕΛ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Δεν είναι κρυφό πως η ΑΕΛ κληρονόμησε και προβλήματα. Η ομάδα πρέπει να χτιστεί εκ του μηδενός, χωρίς τυμπανοκρουσίες και ανακοινώσεις. Τις τελευταίες 30 μέρες το έχετε παρατηρήσει όλοι σας αυτό. Ζητώ σε αυτό το σημείο την απόλυτη δική σας κατανόηση γιατί η αγάπη σας για την ΑΕΛ είναι δεδομένη.
Επενδύουμε σε ακαδημίες, διοίκηση, τεχνογνωσία και επικοινωνία. Όχι σε φανφάρες.
Η προσμονή είναι κατανοητή αλλά μαζί θα πάμε ρεαλιστικά. Από αυτήν την διοίκηση δεν θα ακούσετε ποτέ ένα ψέμα. Μπορείτε να περιμένετε κάτι από εμάς όταν συσταθεί εκ βαθών ο σύλλογος. Αν θέλουμε να δούμε επιτυχίες στα επόμενα δέκα χρόνια, δεν πρέπει να γελιόμαστε, θα πρέπει να επενδύσουμε σε ακαδημίες, διοίκηση, τεχνογνωσία και επικοινωνία. Οι ομάδες δεν χτίζονται με φανφάρες και μεταγραφές. Αυτές φέρνουν αναμνήσεις αλλά τα σταθερά και σοβαρά βήματα φέρνουν τις επιτυχίες.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Η διχόνοια που προήλθε στην πόλη λόγω της κατάστασης ήταν ένα δυσάρεστο γεγονός. Όλοι σας είστε χρήσιμοι αλλά υπάρχουν και κανόνες. Τονίζω πως έχω αγοράσει τις μετοχές, ούτε την ουσία, ούτε τον θρύλο. Αυτές ανήκουν στον καθένας από εσάς. Και πάνω σε αυτή την αξία θα κάνουμε μια επένδυση που θα αναδείξει τον θρύλο της Λάρισας.
Η sl2 δεν είναι απλά ένας κάβος. Είναι το πιο δύσκολο σκαλοπάτι για την εξέλιξη και την πορεία της ομάδας. Oι κανόνες του παιχνιδιού και του πρωταθλήματος δεν είναι οι ίδιοι που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με αυτούς που επικρατούν σε αυτήν την κατηγορία. Και δεν υπονοώ κάτι πονηρό. Τονίζω τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας. Πολλοί θεωρούν την άνοδο αυτονόητη. Αλλά δεν είναι. Είμαι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι ανθρώπους. Τους στηρίζω. Έχω ακούσει καλά σχόλια για τις μέχρι τώρα επιλογές. Οι επιλογές θα πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστές και δεν πρέπει να κατακρίνονται πριν καν αποδώσουν και δείξουν τις δυνατότητα τους.
Γυρνάμε σελίδα από την εσωστρέφεια. Η επένδυση στο έμψυχο δυναμικό ξεκινώντας από την διοίκηση, του τεχνικού τιμ και της Επικοινωνίας δεν είναι μιας μέρας. Όλοι τους έχουν πολυετή συμβόλαια και θα τους δοθεί χρόνος. Και θα κριθούν όλοι τους. Κι εμείς θα κριθούμε. Πριν πάμε γενικότερα σε σχολιασμούς θα πρέπει να ξέρουμε πως η ομάδα θα πρέπει να ξεπεράσει πολλές επίμαχες καταστάσεις που κληρονόμησε. Το ban είναι γνωστό.
Ακόμη κι αν δεν ήταν όμως, πάλι οι μεταγραφές δεν θα ήταν προτεραιότητα αλλά η επιλογή σε δυναμικό-προσωπικό. Θα υπάρξουν μεταγραφές αλλά μετά τον αγώνα μας ενάντια σε αυτό που κληρονομήσαμε. Θέλω απόψε να κλείσουμε την διάσταση της εσωστρέφειας. Όλοι μας πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Ανεξάρτητα από τις όμορφες ή τις άσχημες στιγμές, σε όλους τους ανθρώπους που πέρασαν πριν από μένα θα πρέπει να υπάρξει ο ανάλογος σεβασμός. Αυτό αρμόζει στην πολιτισμένη κοινωνία της Λάρισας.
Η Λάρισα αποδέχεται το παρελθόν της και προχωράει. Δεν βοηθάει να ασχολούμαστε με τα τελευταία 20 χρόνια. Εμένα θα με βόλευε να ασχολείστε με τους προκατόχους μου. Ασχοληθείτε όμως με την τωρινή διοίκηση. Από σήμερα η επικοινωνία με τον απλό κόσμο της ομάδας αλλάζει. Έτσι θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια αγαστή συνεργασία. Κανένας δεν διεκδικεί το αλάθητο. Η συνυπευθυνότητα μας βαραίνει όλους.
Κανόνας πρώτος: Διαφάνεια. Κανείς από την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες δεν θα τολμήσει να χαντακώσει την ομάδα. Έχω κάνει επιλογές καθαρότητας. Η κουλτούρα θα είναι απαρέγκλιτη σε θέματα διαφάνειας και καθαρότητας. Η ομάδα θα παραμείνει πεντακάθαρη και κατ’ επέκταση έχει τεράστια σημασία με πόσους παίκτες θα παίζουμε. Όποτε κι αν ξεκινήσει, πρώτα θα πρέπει να μπορούμε να παίζουμε με 12 παίκτες. Εάν εσείς συνειδητοποιήσετε την δύναμή σας τότε θα κάνουμε τεράστια πράγματα. Είμαστε στα γήπεδα από μικρά παιδιά και ξέρετε τους κανόνες του ποδοσφαίρου. Είστε ο 12ος παίκτης μας. Ζήσαμε την ομάδα αξιωμένη, με προβλήματα από την πανδημία κ.α.
Στην καινούρια εποχή θα υπάρχουν και αγώνες και γήπεδο και φίλαθλοι. Όλοι θα πρέπει να είστε παρόντες. Αυτό είναι το δικό σας χρέος. Είναι ηθικό και ψυχολογικό. Από σήμερα ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και σας καλώ να στηρίξετε την αγαπημένη σας ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας, τον κ. Παντζαρτζίδη για την συνεισφορά του στην αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά και την επίσης νομική σύμβουλο μας στην Αθήνα, κ.Τσαγκαράκη.
Επίσης και ανθρώπους που με συμβούλεψαν και με βοήθησαν να έχω καθαρό μυαλό, όπως ο προσωπικός μου φίλος, κ. Κορομπίλιας, αλλά και ο αδερφός μου, Γιάννης Νταβέλης. Προχωράμε μπροστά για πολλές πρωτιές στη Λάρισα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top