Αριθμό-ρεκόρ στα ύποπτα χειραγωγημένα παιχνίδια αναμένεται να έχουμε μέσα στον 2022, σύμφωνα με έρευνα.
Η καταπολέμηση των χειραγωγημένων παιχνιδιών είναι μία από τις βασικές προσπάθειες των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και δη μάλιστα των UEFA και FIFA. Το θέμα της χειραγώγησης αγώνων εξακολουθεί να θεωρείται πως βρίσκεται σε άνοδο, με βασικό… άθλημα να είναι το ποδόσφαιρο.
Μάλιστα, από το 2010 και έπειτα, η Sportradar, εταιρεία που ειδικεύεται στην ανταγωνιστική ακεραιότητα και την παρακολούθηση στοιχημάτων, έχει ταξινομήσει 100 αγώνες εθνικών ομάδων ως ύποπτους.
Φέτος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την εν λόγω εταιρεία, υπάρχουν 670 αγώνες (μέχρι την 1η Αυγούστου) που έχουν χαρακτηριστεί ως ύποπτοι για χειραγώγηση, 400 εκ των οποίων μόνο στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, οι έρευνες αναφέρουν πως το 2022 αναμένεται να… σπάσει το περσινό ρεκόρ των 903 αγώνων, ξεπερνώντας τα 1000.
Παρά τη μικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι ειδικοί προειδοποιούν για προσπάθειες προσέλκυσης παικτών τους επόμενους μήνες: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το πιο σημαντικό τουρνουά στον κόσμο του ποδοσφαίρου, που φυσικά μειώνει τον κίνδυνο. Είναι το υψηλό σημείο της καριέρας ενός αθλητή, η παγκόσμια προβολή είναι τεράστια. Αυτό σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι αθλητές είναι λιγότερο πιθανό να χειραγωγήσουν την πορεία ή το αποτέλεσμα ενός αγώνα», αναφέρει ο Τομ Γουάλς, στέλεχος επικοινωνίας στο Sportradar.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top