Στην εφημερίδα «Πολιτεία των Σπορ» μίλησε ο σέντερ φορ της ΑΕΛ, Μάριος Όγκμποε, ο οποίος αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά που ήταν η πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του, ενώ θα ήταν αδύνατο να μην σταθεί στην επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες του Αλκαζάρ.

Αναλυτικά ο Μάριος Όγκμποε
-Ποια τα συναισθήματα που σου δημιούργησε η «πρώτη» και το πάρτι που έστησαν οι οπαδοί της ΑΕΛ;
«Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και για τον παίκτη και για τον φίλαθλο. Λείπει ο κόσμος της ΑΕΛ από τα γήπεδα στην Ελλάδα. Πιστεύω πως ο κόσμος θα βοηθήσει πολύ στο ερχόμενο πρωτάθλημα για να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Μία κατηγορία όπου οι «βυσσινί» δικαιωματικά αξίζουν να παίζουν».

-Έπαιξε ρόλο η απουσία του κόσμου από τις κερκίδες του γηπέδου, στο γεγονός πως η ΑΕΛ δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην SL1;
«Όταν παίζεις με κόσμο στο γήπεδο έχεις περισσότερο ενθουσιασμό και ανεβαίνεις ψυχολογικά. Σε βοηθάει στον αγώνα αυτό. Είναι ένα ατού μας η φετινή επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες».

-Πέρυσι σημείωσες σε μία μόλις σεζόν, σχεδόν τα μισά τέρματα απ’ όσα έχεις πετύχει σε επαγγελματικό επίπεδο στην καριέρα σου. Φέτος;
«Πιστεύω πως θα συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό. Με την υποστήριξη όλων των παιδιών θα πάμε ακόμη καλύτερα. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει το γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και στηρίζεται στην προσπάθεια πολλών».

-Ήταν η περσινή σεζόν από τις καλύτερες στην καριέρα σου;
«Η περσινή σεζόν ήταν από τις καλύτερες μου. Όχι μόνο από πλευράς επίτευξης τερμάτων. Και από την εικόνα των παιχνιδιών. Και των εμφανίσεων. Μπορεί να κάνεις ένα πολύ καλό παιχνίδι και να μην βάλεις γκολ. Μπορεί να κάνεις όλα τα άλλα. Φέτος ο στόχος είναι να βοηθήσω ακόμη περισσότερο στο χορτάρι και με γκολ και με ασίστ και από οποιαδήποτε αγωνιστική πλευρά. Η εμπειρία της Σκωτίας ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα και δυνατό. Ήμουν με παιδιά από εδώ, από την Ελλάδα, όπως οι Σαρρής, Σκόνδρας, Κοζορώνης και Γκόγκιτς».

-Από την Σκωτία επέστρεψες στην Β’ Εθνική. Διαφορές;
«Έχει διαφορά… Σε όλα τα επίπεδα. Σε αγωνιστικό επίπεδο περισσότερο. Όχι από πλευράς προπόνησης γιατί κάνουμε καλή και δυνατή προπόνηση. Αλλά από άποψη οργάνωσης και αγώνων, τότε σίγουρα είναι πολλές οι διαφορές».
«Ο κ. Γκουτσίδης μας γνωρίζει σαν παίκτες και παράλληλα τον γνωρίζουμε κι εμείς. Ξέρουμε από την δεύτερη βδομάδα τι θέλει μέσα στον αγώνα να κάνεις και τι δεν θέλει»

-Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς ότι επέστρεψε στην ομάδα ο κόουτς Γκουτσίδης;
«Ήταν πολύ σημαντική αυτή η κίνηση κατά την γνώμη μου. Μας γνωρίζει σαν παίκτες και παράλληλα τον γνωρίζουμε κι εμείς. Ξέρουμε από την δεύτερη βδομάδα τι θέλει μέσα στον αγώνα να κάνεις και τι δεν θέλει».

-Για το νέο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΛ;
«Τα παιδιά βγάζουν πολύ όρεξη. Θεωρώ πως είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι αυτή την στιγμή για να οδηγήσουν την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία».

-Πως είναι η ζωή στην Λάρισα;
«Είναι μία πόλη γεμάτη ζωή. Σε γνωρίζουν έξω όλοι».

-Για την σεζόν που έρχεται;
«Είμαι αρκετά αισιόδοξος. Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε την ομάδα στην SuperLeague 1 και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να συμβεί αυτό».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top