Η αγορά κατοικίας είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποφάσεις που θα πάρετε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν κάνετε το άλμα προς την ιδιοκτησία σπιτιού.

Επιλέξτε έναν μεσίτη που είναι κατάλληλος για εσάς
Πριν προσλάβετε έναν μεσίτη, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να σας καθοδηγήσει κατά τη διαδικασία αγοράς. Κάντε ερωτήσεις σχετικά με την εμπειρία τους και τι μπορούν να κάνουν για εσάς. Αν σας φαίνονται απροετοίμαστοι ή αντιεπαγγελματίες, αναζητήστε αλλού. Μια καλή πηγή για αναζήτηση μεσίτη είναι το διαδίκτυο πληκτρολογώντας την περιοχή ενδιαφέροντος σας, πχ. μεσιτικά γραφεία Κηφισιά ή πωλήσεις κατοικιών Εκάλη.

Πάρτε προέγκριση για υποθήκη
Μόλις αρχίσετε να εξετάζετε σπίτια, πάρτε προέγκριση για στεγαστικό δάνειο, ώστε όταν έρθει η ώρα να κάνετε μια προσφορά για ένα ακίνητο, να μπορείτε να το κάνετε με σιγουριά και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι η οικονομική σας κατάσταση δεν θα καθυστερήσει οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ εσάς και του πωλητή.

Μάθετε πού βρίσκεστε οικονομικά
Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσετε μια ιδέα για το πόσα χρήματα έχετε στη διάθεσή σας για προκαταβολή και μηνιαίες πληρωμές υποθήκης. Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας και θα σας δώσει μια ιδέα για το ποια σπίτια θα μπορούσαν να χωρέσουν στον προϋπολογισμό σας.

Ψάξτε για σπίτια στο εύρος των τιμών σας
Μόλις μάθετε πόσα χρήματα έχετε στη διάθεσή σας για προκαταβολή, είναι καιρός να αρχίσετε να κοιτάτε σπίτια εντός του εύρους τιμών σας. Ξεκινήστε με την αναζήτηση σε ιστότοπους ακινήτων όπως το Zillow ή το Realtor.com για σπίτια στην επιθυμητή τοποθεσία (π.χ. εντός 10 μιλίων). Κατά την προβολή των ακινήτων στο διαδίκτυο, σημειώστε τις τιμές που ζητούν, καθώς και τυχόν άλλες ανέσεις που

Βεβαιωθείτε ότι το ενυπόθηκο δάνειό σας ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες σας
Όταν παίρνετε προέγκριση για ένα στεγαστικό δάνειο, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα δάνειο που να ανταποκρίνεται στον προϋπολογισμό σας - όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον, όταν οι συνθήκες αλλάξουν (όπως η απόκτηση παιδιών ή η αγορά περισσότερων από ένα ακινήτων). Ένας καλός επαγγελματίας υποθηκών θα σας βοηθήσει να εξετάσετε όλες τις πτυχές αυτής της απόφασης προτού σας συστήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δανείου ή δομή επιτοκίου.

Πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για το ακίνητο που θέλετε να αγοράσετε πριν καταθέσετε προσφορά. Ξεκινήστε μαθαίνοντας ό,τι μπορείτε για το ακίνητο και τη γειτονιά του. Αυτό περιλαμβάνει:

1. το ιστορικό του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων τυχόν προηγούμενων ιδιοκτητών και του κατά πόσον υπήρχαν προβλήματα με αυτό,
2. το ιστορικό της περιοχής, όπως αν υπήρξαν πρόσφατες εξελίξεις ή αλλαγές στους κοντινούς δρόμους,
3. τυχόν νομικά ζητήματα που επηρεάζουν την πιθανή αγορά σας,
4. πόσο έχουν πωληθεί πρόσφατα άλλα σπίτια στην περιοχή,
5. την τρέχουσα αξία των συγκρίσιμων ακινήτων, η οποία θα σας δώσει μια ιδέα για το τι προσφορές πρέπει να κάνετε σε σπίτια που πωλούνται σήμερα ή πρόκειται να πωληθούν σύντομα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top