Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αστέριος Αντωνίου, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις υποθέσεις των Μακεδονικού, Κοζάνης, Λευκίμμης και Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων Ημαθίας.

Για την αθώωσή του μαζί με τους Δημητρίου και Τζαφέρη για την υπόθεση, που βάσει της πρωτόδικης απόφασης, τους επιβλήθηκε ποινή τρίμηνης αργίας: 
«Δεν έχω ξαναπάει σε δικαστήριο. Συνέβη πρώτη φορά στη ζωή μου. Ήταν μια άδικη ιστορία. Δικαιωθήκαμε με την τελική απόφαση. Ταλαιπωρηθήκαμε δέκα μήνες. Να ευχηθώ περαστικά στον κ. Κούγια (σ.σ. έκανε την καταγγελία στην επιτροπή δεοντολογίας). Αποδείχθηκε ποιος είναι από τη σωστή πλευρά και ποιος από τη λάθος. Θέλω να ευχαριστήσω το δικηγόρο μου κ. Λασκαράκη. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε λάθη (σ.σ. σχετικά με τη δυνατότητα που δόθηκε στις ομάδες που ανέβηκαν χωρίς βαθμολογίκά κριτήρια το προηγούμενο καλοκαίρι από τη Football League στη Super League 2 να κάνουν ελεύθερα μεταγραφές παρότι δεν είχαν αδειοδοτηθεί) από την αναδιάρθρωση που έγινε σε λάθος χρόνο. Ήταν λάθος που μπήκαν οι ομάδες στην αδειοδότηση με προγενέστερη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων. Τιμωρηθήκαμε άσχημα για κάτι θετικό που κάναμε. Δεν αποδείχθηκε ότι είχαμε ιδιοτέλεια. Η απόφαση του εφετείου δυστυχώς άργησε να βγει δύο μήνες. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι».

Για την υπόθεση Μακεδονικού, Κοζάνης, Λευκίμμης και Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων Ημαθίας: 
«Έπρεπε να έχει τιμωρηθεί ο παίκτης της Λευκίμμης, η οποία δικαιώθηκε στο CAS. Aν είχε βγει η απόφαση νωρίτερα θα έπαιζε στο ειδικό πρωτάθλημα η Κοζάνη. Το CAS είπε ότι δεν τροποποιείται η βαθμολογία. Τι να κάνει η Λευκίμμη τη δικαίωση αν δεν πάρει πίσω τους βαθμούς. Δεν ευθύνεται η Λευκίμμη, ούτε ο Μακεδονικός. Η Επιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης είπε μετά την απόφαση του CAS ότι είναι πολύ άδικο για την Κοζάνη. Δεν μπορούν να ξαναγίνουν μπαράζ. Θα υπάρξει τροποποίηση, μέσω αναδιάρθρωσης για να γίνουν οι ομάδες στη Super League 2 31 (σ.σ. με την άνοδο της Κοζάνης). Δεν μπορεί να ξεκινήσει η Super League 2 γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα και θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν. Το είπε κι ο Λεουτσάκος στην τελευταία συνεδρίαση. Εδώ η Super League 1 έχει προβλήματα. Για τον Μέγα Αλέξανδρο (σ.σ. με βάση την απόφαση της ΕΠΟ υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα) με επιφύλαξη νομίζω ότι θα μπορούσε να παραμείνει στη Γ’ Εθνική. Δε φταίει η ομάδα…»

Για την υπόθεση Αγροτικού Αστέρα – Πανδραμαϊκού: 
«Έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη να μην αγωνίζονται οι ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ. Ο Παναδραμαϊκός προσέφυγε κατά του Αγροτικού Αστέρα. Εγώ δεν θα το έκανα, αλλά είναι θεμιτό. Σήμερα ο Αστέρας είναι στο μητρώο, τη δικαιούται τη θέση (σ.σ. κέρδισε μέσω του ειδικού πρωταθλήματος την άνοδο στη Super League 2). Είναι λάθος ο νόμος. Είναι πολλές οι ομάδες οι που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο και στο γυναικείο πρωτάθλημα και στα επαγγελματικά. Έχουμε απευθύνει ερώτημα γι’ αυτήν την υπόθεση σε FIFA και UEFA».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top