Όταν πλησιάζει η ώρα να φέρετε το νεογέννητο μωρό σας στο σπίτι, σίγουρα σκέφτεστε μόνο το παιδί. Θα αναρωτιέστε τι ρούχα να του πάρετε, τι παιχνίδια, τι απορρυπαντικά για μωρά, τι πετσέτες… Μήπως όμως ξεχνάτε τους εαυτούς σας; Εδώ θα βρείτε κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε τους εαυτούς σας, όταν έρθει το μωρό σας στο σπίτι.

Γεμίστε το ψυγείο
Το να έχετε ένα μικρό μωρό στο σπίτι, είναι εξαντλητικό και κυρίως τις πρώτες μέρες. Συνεπώς, λογικό είναι να μην προλαβαίνετε πάντα να μαγειρέψετε για τον εαυτό σας και για τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας. Φροντίστε όταν μαγειρεύετε, να φτιάχνετε μεγάλες ποσότητες, που να μπορούν να σας φτάσουν για μέρες ή αγοράστε κατεψυγμένα φαγητά, τα οποία χρειάζονται μόνο ζέσταμα στον φούρνο. Μπορείτε επίσης καμιά φορά να ζητήσετε από κάποιον άλλον να μαγειρέψει για εσάς, ώστε να μην αναγκαστείτε να παραγγείλετε junk food. Γενικά, να είστε σίγουροι ότι πάντα υπάρχει κάτι στο ψυγείο, ώστε να μην αναγκαστείτε να μείνετε νηστικοί ή να φάτε ανθυγιεινά.

Σκεφτείτε ποιοι μπορούν να σας βοηθήσουν
Όταν έρχεται το νεογέννητό σας στο σπίτι, αν αναλάβετε να κάνετε όλες τις δουλειές, θα εξαντληθείτε πολύ γρήγορα! Για τον λόγο αυτόν, φτιάξτε μία λίστα με τα άτομα που εμπιστεύεστε και έχουν την δυνατότητα και τον χρόνο να φροντίσουν το μωρό σας. Συνεννοηθείτε μαζί τους για το πότε έχουν χρόνο και φτιάξτε ένα πρόγραμμα που είναι βολικό για όλους σας. Συμφωνήστε επίσης για το ποιον θα μπορείτε να καλέσετε αν συμβεί κάτι επείγον, για παράδειγμα αργά το βράδυ. Έτσι, και θα έχετε χρόνο για ξεκούραση και θα μπορείτε να στραφείτε σε κάποιον άλλον σε μία έκτακτη ανάγκη.

Κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε
Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς, μάλλον είναι η έλλειψη ύπνου. Τα μωρά δεν έχουν ακόμα ωράριο ύπνου και τείνουν να ξυπνάνε μέσα στην νύχτα ή τα χαράματα. Ό,τι ώρα και να είναι, θα πρέπει κάποιος να πάει να κοιτάξει το μωρό και να σιγουρευτεί αν χρειάζεται κάτι. Αλλά πως θα έχετε ενέργεια να φροντίσετε το μωρό σας, αν δεν κοιμάστε ποτέ; Ένας τρόπος να μην χάνετε τον ύπνο σας εντελώς, είναι να κοιμάστε τις ώρες που κοιμάται και το παιδί σας. Διαφορετικά, μπορείτε να αναθέσετε σε κάποιον άλλον να το φροντίζει, ενώ εσείς ξεκουράζεστε και γεμίζετε τις μπαταρίες σας.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top