Ο κεντρικός αμυντικός της Νίκης Βόλου, Γιώργος Δεληζήσης και πρώην ποδοσφαιριστής και της ΑΕΛ, μιλώντας στην εφημερίδα «ΦΩΣ» για τη νέα χρονιά που θα τον βρει στη Νίκη Βόλου ανέφερε πως οι «κυανόλευκοι» μπορούν την άνοδο, ενώ επισήμανε πως νιώθει περήφανος που μπορεί και παίζει ποδόσφαιρο με ένα μάτι. 

Αναλυτικά ο Γιώργος Δεληζήσης
Ποιο είναι το όνειρό σου;
«Το έχω πραγματοποιήσει, έκανα αυτό που αγαπούσα από μικρό παιδί, παρά το σοβαρό ατύχημα που είχα με το μάτι μου όταν ήμουν μωρό. Έπαιξα σε υψηλό επίπεδο παρά τις πολλές δυσκολίες, έγινα αρχηγός του Άρη τόσα χρόνια, είμαι υπερήφανος για αυτό».

Έχω διαβάσει για το μάτι σου, αλλά έχω μπερδευτεί, διάβασα ότι φοράς φακό. Βλέπεις;
«Όχι, δεν βλέπει αυτό το μάτι. Οι γιατροί το είχαν πει από παιδί που ήμουν ότι ήταν μη αναστρέψιμο. Τον φακό τον φοράω για να μοιάζει λίγο με το άλλο».

Δηλαδή βλέπεις μόνο με το ένα μάτι;
«Ναι, και δεν ξέρω αν παγκοσμίως υπήρξε άλλος ποδοσφαιριστής με τέτοιο πρόβλημα που να έκανε καριέρα και να έγινε αρχηγός σε μεγάλη ομάδα της χώρας του. Το κατάφερα, ξεπέρασα τα εμπόδια, αναγκάστηκα να αναπτύξω την περιφερειακή μου όραση από παιδί και αν βρεθούν να πουν ότι με βοήθησαν, θα σου πω ότι κανείς δεν με βοήθησε, μόνο η οικογένειά μου και ο Παύλος Μυροφορίδης. Σε όποια ομάδα αγωνίστηκα έδωσα τα πάντα και οι φίλαθλοί της ήταν ευχαριστημένοι από εμένα».

Στη Νίκη Βόλου πώς πήγες;
«Με τον προπονητή κ. Βοσνιάδη έχουμε πολύ καλή σχέση από το παρελθόν. Τον σέβομαι και ως άνθρωπο και ως προπονητή. Κάναμε μια κουβέντα τον Μάιο, αλλά δεν το περίμενα ότι θα έλεγε ο Μπούργος να φύγω, πίστευα ότι θα έκλεινα την καριέρα μου στον Άρη. Ο κ. Καρυπίδης δεν ήθελε να πάει κόντρα στον Μπούργος. Στο τέλος δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Βοσνιάδη που μου είπε το πλάνο της Νίκης Βόλου, ότι υπάρχει μια διοίκηση με όραμα να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ, καλές εγκαταστάσεις, η προσέγγιση ήταν πολύ καλή. Είχα υπάρξει παίκτης αυτής της ομάδας τη σεζόν 2011-12 και ήξερα τα κατατόπια, είχαμε πετύχει και τότε άνοδο. Ο κυριότερος λόγος που ήρθα τώρα ήταν ο προπονητής κ. Βοσνιάδης. Του είπα το εξής: «Αν είναι να ανέβουμε, έρχομαι. Σε ομάδα χωρίς στόχους δεν έρχομαι».

Θα ανέβετε;
«Έχουμε όλα τα φόντα. Μπορούμε να το κάνουμε. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, υπάρχει καλός προπονητής, υπάρχει κόσμος».

Μαθαίνεις το χάος σε άλλες ομάδες της κατηγορίας;
«Δεν πέφτω από τα σύννεφα με αυτά που γίνονται. Δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, κάθε χρόνο είναι και χειρότερα. Δεν ξέρεις πότε αρχίζει το πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, δεν ξέρεις τι να κάνεις στην προετοιμασία και πότε να φορμαριστείς. Είναι μεγάλο πρόβλημα για προπονητές και παίκτες. Πρέπει η πολιτεία να προσέξει αυτήν την κατηγορία, είναι ο προθάλαμος της Σούπερ Λιγκ, είναι η διέξοδος για Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν βλέπουν τι γίνεται στις ομάδες που γεμίσανε ξένους; Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Παιδιά που θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω πώς θα το κάνουν χωρίς εφόδια;».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top