Σ' έναν αγώνα που θύμιζε πρόωρο τελικό και αντάμειψε όλο το φίλαθλο κοινό, η ανδρική ομάδα βόλεϊ της ΑΕΛ επικράτησε με 3-2 απέναντι στον ΑΣ Αργώ Βόλου, έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνική Ανδρών. Το ματς ξεκίνησε με φωτογράφιση της ομάδας και παράδοση φανέλας στον Μέγα Χορηγό Talampekos Autogas για την σεζόν 2022-2023. Η "Βυσσινί Αρμάδα" του Νίκου Νικητάκη παρουσιάστηκε απροσπέλαστη στο μπλόκ και αιχμηρή στην επίθεση κατακτώντας το πρώτο σετ δίχως να δώσει δικαιώματα. Το 2ο σετ δεν είχε αντίστοιχη συνέχεια καθώς το νεανικό σύνολο των "Αργωναυτών" του Σπύρου Γεωργουλά ανέβασε ρυθμούς σε επίθεση και σερβίς οδηγώντας σε λάθη τους Βυσσινί κάνοντας έτσι το 1-1. Κεφάλι στο σκορ ξαναπήραν οι βυσσινί με τον Νίκο Νικητάκη να ανακατεύει την τράπουλα σε καίρια σημεία. Μειώνοντας τα λάθη του 2ου σετ και με τακτική σε μπλόκ άμυνα πραγματοποιήθηκε το 2-1. Κονταρομαχία και δραματικό 4ο σετ με αλλεπάλληλες εναλλαγές στο σκορ... Θεαματικές επιθέσεις που συνοδεύονταν από ακόμα πιο θεαματικές άμυνες, φάσεις διαρκείας και τακτική για γερά νεύρα από τις δύο πλευρές κράτησαν το κοινό σε αγωνία μέχρι το 20-20... Συσσωρευμένα λάθη των βυσσινί και επιθετική διαύγεια από τους νεαρούς Βολιώτες έστειλαν το ματς σε 5ο σετ. Βυσσινί υπεροχή και κατάκτηση με 15-5 στο tie break... Οι παίκτες του Νίκου Νικητάκη με συμπαγές μπλοκ και πολύ τακτικό σερβίς έκαμψαν την αντίσταση της αξιόμαχης Αργούς κατακτώντας την νίκη και τους 2 βαθμούς. Σε δηλώσεις προχώρησε ο coach των Βυσσινί λέγοντας:" Σίγουρα η νίκη σε ένα ματς με έναν αντίπαλο ισάξιο αποτελεί μεγάλη ψυχολογική ώθηση... Ο βαθμός που απωλέσαμε σήμερα μας βάζει σε σκέψεις και προσθέτει ευθύνες για την συνέχεια του πρωταθλήματος... Ο επαναληπτικός μέσα στο Βόλο σίγουρα θα είναι ένα ακόμα δυσκολότερο παιχνίδι που απαιτεί από εμάς μεγαλύτερη συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα... "

Τα σετ: 25-19, 17-25, 25-22, 21-25, 15-5 

ΑΕΛ (Νικητάκης):  Αλεξόπουλος Σ, Αντωνακάκης Χ, Αρχοντής Α,Γκοτοβός Κ,Δορδοκίδης Θ,Καβαδίας Π,Κακαλέτρης Π,Καμπούρης Α, Καραγιώργος Χ, Κωτούλας Κ, Παπακωνσταντίνου, Πλατής Κ, Τσιώλης Ι.

ΑΣ Αργώ Βόλου (Γεωργουλάς): Φουρκιώτης Κ, Ανδριώτης Μ, Παξιμαδάκης Χ, Λεμονής Αντ, Τζιώρτζιης Π, Ανδραβίζος Αχ, Τέγος Θ, Ντερβίσης Χρ, Τσεσμελής Ι, Γουριώτης Θ, Τζούνας Β, Σδρούλιας Στ, Πάντσος Αλ, Παΐλας Δ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής Β’ Εθνικής:
ΑΕΛ – ΑΣ Αργώ Βόλου 3-2
ΑΠΣ ΦΘΙΑ Λαμίας – ΑΣ Δωρίδας 1-3
ΓΣ Βόλου – ΣΦΦΑ Η Άμιλλα 1-3
Ακαδημία Τυρνάβου – Εθνικός Λάρισας 0-3

Βαθμολογία Β’ Εθνικής
1. ΑΣ Δωρίδας 6
2. ΣΦΦΑ Η Άμιλλα 6
3. ΑΕΛ 5
4. ΑΣ Αργώ Βόλου 4
5. Εθνικός Λάρισας 3
6. ΑΠΣ ΦΘΙΑ Λαμίας  0
7. ΓΣ Βόλου 0
8. Ακαδημία Τυρνάβου 0

Η επόμενη 3η αγωνιστική Β’ Εθνικής
ΑΣ Δωρίδας-ΑΕΛ
ΣΦΦΑ Η Άμιλλα-ΑΠΣ ΦΘΙΑ Λαμίας
Εθνικός Λάρισας-ΓΣ Βόλου 
ΑΣ Αργώ Βόλου-Ακαδημία Τυρνάβου
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top