Δεύτερος σταθμός της ΠΑΕ ΑΕΛ στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος που έχει εκπονήσει με την έγκριση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ήταν σήμερα το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα φέρει ως τίτλο «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής», απευθύνεται κατ’ αρχάς σε μαθητές Γυμνασίου και οι δράσεις του λαμβάνουν χώρα πριν από κάθε εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας.



Σήμερα λοιπόν, αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ αποτελούμενη από τους Κώστα Θεοδωρόπουλο, Θανάση Παπαγεωργίου, Γιώργο Μαϊδανό, Μάρκο Νίνο και Λάμπρο Αντωνόπουλο, τους οποίους συνόδευαν ο Τεχνικός Διευθυντής των Ομάδων Νέων, Θοδωρής Ελευθεριάδης, ο γυμναστής-προπονητής φυσικής κατάστασης, Χρήστος Καρυδόπουλος και τα στελέχη της ΠΑΕ, Δήμητρα Βασιλάκου, Χρήστος Τσούμαρης και Αποστόλης Νταϊλιάνης, βρέθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου κι ενώπιον όλων των μαθητών, μετέφεραν στη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας πλήθος μηνυμάτων.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν και οι ποδοσφαιριστές της Κ15, Μιχάλης Τσακνάκης και Μανώλης Γάτος, οι οποίοι κλήθηκαν από τον Θοδωρή Ελευθεριάδη, να σταθούν δίπλα στους επαγγελματίες, ως παραδείγματα παιδιών που συναγωνίζονται σε επίπεδα fair play για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.



Ο Τεχνικός Διευθυντής των Ομάδων Νέων και προπονητής της ομάδας Κ15 της ΑΕΛ, ήταν και ο βασικός εισηγητής του θέματος, αναπτύσσοντας την ουσιαστική ερμηνεία του δίκαιου παιχνιδιού στην καθημερινότητα, ενώ στο πλαίσιο των τοποθετήσεων των ποδοσφαιριστών, θίχτηκαν και πάλι ζητήματα που απασχολούν σοβαρά την κοινωνία μας, όπως η διαφορετικότητα, ο ρατσισμός και άλλα… Επίσης, δεχόμενοι ερωτήσεις κάθε είδους από τα παιδιά, βρήκαν τα ερεθίσματα ο καθένας απ’ την πλευρά του να μιλήσουν ευρύτερα για την αξία του αθλητισμού και την προσφορά του στην ποιότητα της προσωπικής και κοινωνικής ζωής του καθενός μας.

Την διαδικασία προλόγισε η διευθύντρια του σχολείου κ. Τίνα Γεωργίου, μιλώντας για την ΑΕΛ του παρελθόντος που συνέπαιρνε όλη την Ελλάδα κι ευχόμενη αντίστοιχη πορεία και στην σημερινή ομάδα, ενώ την ευθύνη του συντονισμού είχε ο γυμναστής κ. Κώστας Μπαράκος, τους οποίους και η ΠΑΕ ευχαριστεί για την φιλοξενία, μαζί με το σύνολο των διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου.



·        Μετά το πέρας της εκπαιδευτικής ώρας, οι ποδοσφαιριστές υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά, με τους αρχηγούς να παραδίδουν εισιτήρια εισόδου για τον αγώνα του Σαββάτου με τη Νίκη Βόλου, για όλα τα παιδιά της Α’ τάξης.

·         Να σημειωθεί ότι για τη φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση της δράσης, τηρήθηκαν όλες οι ισχύουσες διατάξεις, για τα προσωπικά δεδομένα μαθητριών και μαθητών.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top