Σε μια δράση υψηλού συμβολισμού, καθώς θεωρούμε πως πρόκειται για τον ορισμό του “Fair Play”, το οποίο και προωθούμε μέσω του δημοφιλούς Εκπαιδευτικού Προγράμματός μας, προχωρήσαμε σήμερα ως ΠΑΕ ΑΕΛ.
Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της ομάδας δεν βγήκε απλά από τα όρια της Λάρισας, προκειμένου να επισκεφθεί ως είθισται κάποιο απ’ τα σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα και βρίσκονται εκτός πόλης, αλλά μετέβη στην Καρυά Ολύμπου, το ορεινό χωριό της επαρχίας Ελασσόνας που βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και στο Γυμνάσιο του οποίου φοιτούν έξι παιδιά!
Συγκινημένοι οι ποδοσφαιριστές μας Χάρης Ηλιάδης, Δημήτρης Θωμαϊδης, Φαμπρίσιο Πεντρόσο, Αργύρης Κούκος, Νίκος Βλιώρας, Νίκος Γιώτας, ο γυμναστής αποκατάστασης Γιάννης Παπαϊωάννου και τα στελέχη μας, Δήμητρα Βασιλάκου και Χρήστος Τσούμαρης, στάθηκαν απέναντι από τους 14χρονους Δημήτρη και Κλεονίκη, τους 13χρονους Δημήτρη και Μαρία, τις 12χρονες Χριστίνα και Ηλέκτρα και τους υπερήφανους καθηγητές τους, που τους υποδέχθηκαν με μια έκπληξη…
Κάθε παιδί ξεχωριστά είχε ετοιμάσει από ένα σύντομα βίντεο με κάποια χαρακτηριστική στιγμή στη διαδρομή της ΑΕΛ, το οποίο συνοδεύονταν κι από αντίστοιχη προσωπική ευχή, ενώ δημιούργησαν κι ένα σχετικό κόμικ για την επίσκεψή μας, με θέμα το αντικείμενο της συζήτησης που ακολούθησε, δηλαδή το «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής».
Στόχος της δράσης ήταν να επικοινωνηθεί η ανάγκη των παιδιών για δίκαιη μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες σ’ όποιο μέρος του κόσμου κι αν επέλεξαν οι οικογένειές τους να κατοικήσουν, αλλά και οι δυνατότητες που δίνονται με την βοήθεια και της τεχνολογίας, προκειμένου οι μαθητές να δώσουν τον αγώνα για εκπλήρωση των ονείρων τους.
Ήταν όντως μια ξεχωριστή επίσκεψη και εμπειρία για όλους, γι’ αυτό και η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί θερμά εκτός απ’ τους ίδιους τους μαθητές για τον κόπο και το ενδιαφέρον τους, τον διευθυντή του Γυμνασίου Καρυάς κ. Αδάμο Γκουγκουλιάνο, τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς κ.κ. Σοφία Αγγελογιάννη, Χρήστο Κατσούρα, Αλίκη Μπίτου, Εμμανουήλ Στεργιακούλη, Δημήτριο Νάκα, καθώς και όσους δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες.
Επίσης, η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί τους «Υποστηρικτές» της ομάδας Sports Travel των Αφων Ντελόπουλου, καθώς και Epiloges for kids του κ.Κώστα Τριανταφύλλου, που φρόντισαν για την μετακίνηση της αποστολής και τα επιτραπέζια παιχνίδια που προσφέρθηκαν ως δώρα στο σχολείο, αποδεικνύοντας την καλλιέργεια άρρηκτης και διαρκούς σχέσης της ομάδας με τους χορηγούς της.
Φυσικά θα πρέπει να καταγραφεί πως τα παιδιά ανταπέδωσαν με το χειροποίητο ημερολόγιο που έφτιαξαν, αλλά κι ένα κουτί μπισκότα στο σχήμα των γραμμάτων του ονόματος αλλά και τους σήματος της ΑΕΛ, τα οποία «έντυσαν» με ζαχαρόπαστα σε βυσσινί και λευκό χρώμα!
Ο ενθουσιασμός όλων κορυφώθηκε λίγο πριν την αναχώρηση, όταν καθηγητές και παιδιά ενημερώθηκαν για την παράδοση εισιτηρίων στους μαθητές Α’ και Β’ Γυμνασίου για τους εντός έδρας αγώνες με Ηρακλή και Παναθηναϊκό Β’, στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας της ΠΑΕ ΑΕΛ που ανακοινώθηκε χθες κι αφορά σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της περιόδου και όλους τους μαθητές Α’ και Β’ Γυμνασίου του νομού!
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top