Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας κάλεσε σε απολογία: 
Την Τετάρτη 21.12.2022 και ώρα 12:00 την ΠΑΕ ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14 παρ 4β και 15 παρ 1γ, του Πειθαρχικού Κώδικα και άρθρο 15 του ΚΑΠ της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ ΑΕΛ, 11.12.2022).

α. Κλήθηκε μεταξύ άλλων με το άρθρο 14 παρ.4β του Π.Κ. το οποίο αναφέρει ότι:
«Η ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας υπέχει ευθύνη για την απρεπή συμπεριφορά μεταξύ των δικών της φιλάθλων που βρίσκονται στο γήπεδο και ομοίως ενδέχεται να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο κα με περαιτέρω κυρώσεις, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο επόμενο άρθρο. Οι οπαδοί που καταλαμβάνουν το τμήμα του σταδίου για τους φιλοξενούμενους, θεωρούνται ως οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδος, εκτός εάν αποδειχθεί το αντίθετο. Η απρεπής συμπεριφορά συμπεριλαμβάνει, ενδεικτικά, τη βία προς πρόσωπα ή αντικείμενα, την πυροδότηση εμπρηστικών συσκευών, την εκσφενδόνιση αντικειμένων, την ανάρτηση πανό ή την εκφώνηση συνθημάτων με προσβλητικό για πρόσωπα ή πολιτικό περιεχόμενο ή την εισβολή προσώπων στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τιμωρείται και τιμωρείται η γηπεδούχος αν η πρώτη δεν ζήτησε εισιτήρια από τη δεύτερη και παρά ταύτα η δεύτερη πώλησε εισιτήρια σε φιλάθλους της πρώτης».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top