Ο Ιταλός προπονητής, Τζιανλούκα Φέστα, μίλησε στο Metropolis 95.5, για τις εμπειρίες του στην Ελλάδα στους πάγκους της ΑΕΛ, του Απόλλωνα Σμύρνης και τελευταία της Λαμίας, από την οποία αποχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες. Παράλληλα ο 53χρονος τεχνικός ανέφερε πως είχε καλές σχέσεις με τους προέδρους των ελληνικών ομάδων στις οποίες εργάστηκε, ενώ τόνισε πως ο Αλέξης Κούγιας είχε δίκιο στα περισσότερα από όσα του είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων, ο Τζιανλούκα Φέστα δήλωσε:
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: 
«Κάτι περίεργο συμβαίνει έξω από τα γήπεδα που δεν μου αρέσει και δε θέλω να μιλάω. Κάποιες φορές δεν εφαρμόζονται οι κανόνες, είχε περάσει ένας μήνας για να παίξουμε το μπαράζ. Νομίζω ότι η ελληνική Super League είναι μία ανταγωνιστική λίγκα, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και παίκτες αλλά η οργάνωση έχει πρόβλημα».

Το πιο περίεργο που θυμάται από την Ελλάδα: 
«Στην Ελλάδα όλοι θέλουν να είναι προπονητές. Αυτό είναι αστείο γιατί πολλές φορές δίνουν πολλή πίεση και δημιουργούν πρόβλημα χωρίς λόγο. Για να είμαι ειλικρινής είχα καλές σχέσεις με όλους τους προέδρους, δεν είχα πρόβλημα. Όλοι τους είχαν πάθος αλλά ο Κούγιας στα περισσότερα που μου είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε δίκιο. Είχα μια πολύ ωραία εμπειρία, από όλους παίρνεις τα καλά. Έκανα κι εγώ λάθη, πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο, έκανα ότι μπορούσα. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο»

Πού έζησε τις καλύτερες στιγμές του: 
«Στη Λάρισα. Είχα πολύ καλές σχέσεις με τους οπαδούς, με το κλαμπ, μια όμορφη ατμόσφαιρα σε μια μεγάλη πόλη με πάθος για το ποδόσφαιρο. Το ίδιο και στη Λαμία όπου γνώρισα ωραίους ανθρώπους. Θα φανεί σε έναν μήνα αν ήταν σωστή η απόφαση να φύγω από τη Λάμια».

Για τη φιλοσοφία του: 
«Όταν πήγα στη Λάρισα ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, παίξαμε αμυντικά πήραμε τα αποτελέσματα και σώσαμε την ομάδα. Στη Λαμία ήμασταν επίσης δύσκολα αλλά και εκεί σώσαμε την ομάδα. Φέτος ξεκινήσαμε από την αρχή της σεζόν και παίξαμε τελείως διαφορετικά. Σε πολλά παιχνίδια παίξαμε πολύ επιθετικά, χάσαμε 6-7 ευκαιρίες σε κάθε ματς, δεν σκοράραμε και δεν πήραμε τα αποτελέσματα. Δεν είναι αμυντική η φιλοσοφία μου».

Για τους Έλληνες παίκτες: 
«Υπάρχουν παίκτες στην Ελλάδα που δουλεύουν πολύ, όπως και οι Έλληνες του εξωτερικού. Τώρα είμαι στην Κάλιαρι, υπάρχει ο Κουρφαλίδης που παίζει στην Εθνική. Δεν υπάρχουν ευκαιρίες, παίζουν πάρα πολλοί ξένοι είναι υπερβολικός ο αριθμός. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων παικτών. Για παράδειγμα ο Κορνέζος που είναι δανεικός από την ΑΕΚ στη Λαμία, είδα πολύ μεγάλη βελτίωση σε αυτόν και μπορεί να κάνει πράγματα στο μέλλον».

Για την εξέλιξη του Πρωταθλήματος: 
«Για μένα ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει τον τίτλο στο τέλος. Για τη δεύτερη θέση πιστεύω ότι θα παλέψουν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Για τις τελευταίες θέσεις είναι πιο δύσκολο, έχει δυο κρίσιμα παιχνίδια το Λεβαδειακός-Ιωνικός και το Λάμια-ΠΑΣ Γιάννινα. Πιστεύω και ελπίζω ότι η Λαμία θα παραμείνει στην κατηγόρια. Αλλά θα είναι δύσκολο γιατί και ο Ιωνικός και ο ΠΑΣ είναι καλές ομάδες. Και ο ΟΦΗ που έχασε από τον Ατρόμητο και έχει δύσκολα ματς».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top