Ο Λαρισαίος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Φάνης Γκέκας, προπονητής, πλέον, της Ακίσασπορ (Δ' Εθνική Τουρκίας) μίλησε στον Focus Fm 103,6 για το Μουντιάλ του Κατάρ, την Εθνική μας ομάδα, τις διαχρονικές παθογένειες διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων o Φάνης Γκέκας είπε:
Για την ζωή του στην Τουρκία: 
“Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό. Ίδιοι είμαστε. Κανείς δεν θέλει το κακό του άλλου, ανεξάρτητα από όσα συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο. Όλη η Τουρκία σέβεται τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν εδώ”.

Για χαμένο πέναλτι με την Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ του 2014: 
“Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου το πέναλτι που απέκρουσε ο Νάβας με την Κόστα Ρίκα. Αν περνούσαμε μπορεί να πηγαίναμε στον τελικό. Το πίστευε όλη η ομάδα. Ήμασταν η πιο ολοκληρωμένη και η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην Εθνική, παρότι και η ομάδα του Euro 2004 ήταν μία συμπαγής ομάδα που είχε τα πάντα”.

Για το Μουντιάλ: 
“Βλέπουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ. Οι ΗΠΑ και η Σενεγάλη για μένα είναι οι θετικές εκπλήξεις. Έπαιξαν σύγχρονο και έξυπνο ποδόσφαιρο οι ΗΠΑ. Μου αρέσει πολύ ο Πούλισιτς των ΗΠΑ και από την Βραζιλία o Ριτσάρλισον. Η Γερμανία είναι η μεγάλη αρνητική έκπληξη. Για τα νοκ άουτ παιχνίδια δεν υπάρχει φαβορί, 50-50 είναι οι πιθανότητες για κάθε ομάδα. Ισπανία, Γαλλία, Βραζιλία και Ολλανδία έδειξαν μπορούν να φτάσουν στον τελικό. Όλες οι ομάδες παίζουν δύο συστήματα, 4-3-3 ή 3-4-3. Ειδικά οι αφρικανικές ομάδες και οι ΗΠΑ ασκούν πολύ πίεση σε όλο το 90λεπτο”.

Για την Εθνική Ελλάδας: 
“Χρειάζεται πολύ υπομονή. Υπάρχει ποιότητα, αλλά δεν φτάνει, γιατί είμαστε κάτω βαθμολογικά και πέφτουμε στις κληρώσεις πάνω σε μεγάλες ομάδες”.

Για την σύγκριση ελληνικού και τουρκικού ποδοσφαίρου: 
“Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν πολλά έσοδα οι ομάδες εδώ από την τουρκική ομοσπονδία. Αν κερδίζεις παίρνεις 300 – 400 χιλιάδες ευρώ. Είναι μεγάλο βοήθημα για μία ομάδα. Και βλέπουμε την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μην κάνει τίποτα και αντίθετα να θέλει να καταστρέψει το ποδόσφαιρο, νομίζω. Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε στην Ελλάδα και να θέσουμε ένα πλάνο που να τηρείται. Δεν γίνεται να ξεκινά Νοέμβριο η Β΄ εθνική. Δεν γίνεται οι ελληνικές ομάδες να έχουν 11 ξένους και να μην έχουν έναν Έλληνα. Στην Β΄ εθνική Τουρκίας επιτρέπονται μόνο Τούρκοι προπονητές. Στην Γ’ και Δ’ εθνική επιτρέπονται μόνο Τούρκοι ποδοσφαιριστές και πέντε Τούρκοι παίζουν υποχρεωτικά σε κάθε ομάδα στην Α΄ εθνική. Όσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πηγαίνουμε προς τα κάτω. Οι ομάδες και οι πρόεδροί τους στην Ελλάδα πρέπει να συμφιλιωθούν για να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά. Αλλά αυτό στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Δυστυχώς. Και το ποδόσφαιρο καταστρέφεται”.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top