Λόγω της εμβόλιμης αγωνιστικής υποχρέωσης της ερχόμενης εβδομάδας και των εορταστικών διακοπών που ακολουθούν για τα σχολεία, δεδομένων που δεν επέτρεπαν την απρόσκοπτη εφαρμογή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα του Εκπαιδευτικού Προγράμματός μας «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής», οδηγηθήκαμε ως ΠΑΕ ΑΕΛ στην απόφαση για μια ακόμα εκπαιδευτική επίσκεψη κατά την τρέχουσα εβδομάδα.

Μετά λοιπόν την Καρυά Ελασσόνας, όπου αντιπροσωπεία της ομάδας μας βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη, σήμερα επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο Λάρισας οι Αλέξανδρος Νικολιάς, Κριστιάν Κούστα, Φαμπρίτσιο Πεντρόσο, Γκάμπριελ Ραμίρες, Λούκα Αντράντα και Κριστιάν Κοσσονού, συνοδευόμενοι από τα στελέχη της ΠΑΕ, Δήμητρα Βασιλάκου, η οποία είναι και η υπεύθυνη του προγράμματος, Χρήστο Τσούμαρη και Αποστόλη Νταϊλιάνη.

Οι δύο τελευταίοι τυγχάνουν απόφοιτοι του συγκεκριμένου σχολείου σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, γεγονός που φόρτισε εξ’ αρχής την συζήτηση με τους μαθητές, ενώ πρόσθετο ενδιαφέρον έδωσε η παρουσία αρκετών ξένων ποδοσφαιριστών, με μαθητές γνώστες της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας να προσφέρονται για διερμηνεία, σε ένδειξη fair play και προκειμένου όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στην κουβέντα. Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε και το πρώτο ισχυρό μήνυμα της εκδήλωσης.

Εξαιρετικά χρήσιμη ήταν φυσικά και η παρουσία της διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου κ. Άλκηστης Γκαρά, που ως καθηγήτρια Γαλλικών ενίσχυσε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και της αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες, παράλληλα με εκείνες προς τον υποδιευθυντή κ. Νικόλαο Τσιάρα, την γυμνάστρια κ. Τζένη Νικολάου και το σύνολο του συλλόγου διδασκόντων, για την υπέροχη φιλοξενία σε ένα από τα μεγαλύτερα σε πλήθος μαθητών σχολεία της Λάρισας.

Κυρίαρχο θέμα ενδιαφέροντος και απ’ την πλευρά των παιδιών, αποτέλεσε εκτός απ’ την πορεία και τον στόχο ανόδου της ομάδας, η ανάγκη δίκαιης στάσης και συμπεριφοράς που απαιτείται απ’ όλους, προκειμένου άνθρωποι με διαφορετική προέλευση και σε διαφορετική φάση της ζωής τους, να συνδέονται επαγγελματικά και να πρέπει να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη ομάδα.

Με το πέρας της διδακτικής ώρας και πριν οι ποδοσφαιριστές αναχωρήσουν για προπόνηση, κάλεσαν μαθητές και καθηγητές να τους συμπαρασταθούν την Κυριακή στο γήπεδο, ενώ δόθηκε χρόνος ώστε να φωτογραφηθούν με τα παιδιά και να υπογράψουν αυτόγραφα μέσα σε άκρως ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top