Αν έχετε παιδί, μάλλον ξέρετε πόσο εύκολο είναι να χτυπήσει. Ακόμα και αν δεν θέλετε να το σκέφτεστε, πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε, στην περίπτωση που το παιδί σας πέσει από κάπου και χτυπήσει. Παρακάτω, θα βρείτε κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε, στην άτυχη περίπτωση που συμβεί αυτό.

Παραμείνετε ψύχραιμοι
Όσο δύσκολο και αν είναι να παραμείνετε ψύχραιμοι την ώρα που το παιδί σας έχει πέσει και έχει χτυπήσει, είναι ανάγκη να βάλετε τα δυνατά σας, για να δείξετε ψυχραιμία. 

Με το να είστε όσο πιο ήρεμοι μπορείτε, και το παιδί σας δεν θα φοβάται τόσο πολύ, αλλά και θα μπορείτε να πράξετε με καθαρό μυαλό, ώστε να βοηθήσετε σωστά το παιδί σας, να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο και να οδηγήσετε ως το ιατρείο του, εάν αποδειχθεί απαραίτητο.

Ελέγξτε για τυχόν αιμορραγίες
Όταν δείτε ότι το παιδί σας έχει χτυπήσει, κοιτάξτε για αιμορραγίες. Αν δείτε ότι κάποιο μέρος του σώματός του αιμορραγεί, προσπαθήστε να σταματήσετε την αιμορραγία, ώστε το παιδί σας να μην χάσει πολύ αίμα. 

Ο παιδίατρος θα σας συμβουλεύσει τι άλλο χρειάζεται να κάνετε για το θέμα αυτό.

Παρατηρήστε την αναπνοή του παιδιού
Αν προσέξετε ότι το παιδί σας αναπνέει με δυσκολία, μην χάνετε καθόλου χρόνο και τρέξτε να τηλεφωνήσετε στον γιατρό σας! Αυτό είναι ένα βασικό σημάδι, που δείχνει ότι κάτι πάει λάθος.

Ψάξτε για παραπάνω χτυπήματα
Ίσως η προσοχή σας να στρέφεται στο πιο προφανές μέρος που έχει χτυπήσει το παιδί σας, αλλά πρέπει να κοιτάξετε αν έχει χτυπήσει πουθενά αλλού. 

Ακόμα και αν είναι μικρά χτυπήματα, αναφέρετέ τα στον παιδίατρο, για να κρίνει αν είναι σοβαρά, και να σας πει αν πρέπει να τα θεραπεύσετε με την χρήση πάγου ή με μπεταντίν ή με κάποιον άλλον τρόπο.

Επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας
Ακόμα και αν θεωρείτε πως το χτύπημα τελικά δεν είναι σοβαρό, χρειάζεται να τηλεφωνήσετε στον γιατρό σας άμεσα. Περιγράψτε του αναλυτικά τι συνέβη και τι συμπτώματα έχει παρουσιάσει το παιδί σας. 

Έπειτα, θα μπορεί να σας καθοδηγήσει, και αν χρειαστεί, να σας πει να πάτε το παιδί σας στο ιατρείο του, ή να έρθει ο ίδιος να το εξετάσει στο σπίτι σας. 

Σε περίπτωση πτώσης, είναι πολύ σημαντικό να εξετάσει ο γιατρός αν υπάρχουν σπασμένα κόκαλα, το οποίο μπορεί να το κάνει εύκολα και με μία ακτινογραφία στο σπίτι.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top