Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όλοι κάνουμε άθελά μας μικρά ή μεγαλύτερα λάθη που πληγώνουν τον/την σύντροφό μας όταν είμαστε σε μια σχέση. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα λάθη τα οποία μπορούν να πλήξουν σοβαρά την σχέση μας και να μας οδηγήσουν σταδιακά στον χωρισμό. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε στον εαυτό σας αν παρουσιάζετε τέτοιες συμπεριφορές ώστε να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να βελτιωθείτε.

Κάνετε σκηνές ζηλοτυπίας  
Το να νιώθετε πολύ ερωτευμένοι με το ταίρι σας και να μην σας αρέσει καθόλου η ιδέα ότι κάποιο άλλο άτομο ενδεχομένως προσπαθήσει να το προσεγγίσει είναι απολύτως φυσιολογικό, ωστόσο η ακραία εκδήλωση των συναισθημάτων σας και η καταπίεση του ερωτικού σας συντρόφου είναι κάθε άλλο παρά φυσιολογική και αποδεκτή και μπορεί να καταστρέψει την σχέση ή τον γάμο σας. Αν ο/η σύντροφός σάς δίνει αφορμές για να αμφιβάλλετε για την σχέση σας είναι καλύτερο να αποχωρίσετε από αυτή παρά να καταφεύγετε σε τέτοιες συμπεριφορές. Παρόλα αυτά στην περίπτωση που αναγνωρίζετε ότι η ζήλεια σας είναι αναίτια και ακραία, ένας ψυχολόγος στην Αθήνα ή την περιοχή που διαμένετε ενδεχομένως να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα.  
Ξεσπάτε τα νεύρα σας στο ταίρι σας

Η καθημερινότητα σίγουρα είναι πιεστική και αγχωτική και σας επιφορτίζει με πολλές έγνοιες και προβλήματα. Όσο πιεσμένοι και αν είστε, το να ξεσπάτε στον/στην σύντροφό σας και να προκαλείτε τσακωμούς δεν θα οδηγήσει την σχέση σας πουθενά αλλού εκτός από την ρήξη. Προσπαθήστε να βρείτε ασχολίες που σας αρέσουν και σας ευχαριστούν ώστε να αποβάλλετε το στρες και ακόμη και αν ο/η αγαπημένος/η σας εκδηλώνουν μια συμπεριφορά που σας θυμώνει προσπαθήστε να το συζητήσετε ψύχραιμα αφότου περάσει λίγη ώρα και ο αρχικός σας εκνευρισμός έχει υποχωρήσει.  

Δεν συζητάτε για τα συναισθήματά σας
Πιθανώς πιστεύετε ότι μετά από ορισμένο καιρό σχέσης ή αρκετά χρόνια γάμου, ο/η σύντροφός σας ξέρει, μπορεί να προβλέψει τις επιθυμίες σας και καταλαβαίνει όλα τα συναισθήματά σας. Σε έναν βαθμό αυτό μπορεί να ισχύει, ωστόσο το να περιμένετε πλήρη κατανόηση χωρίς να εκφράζετε τα συναισθήματά σας και να συζητάτε με το ταίρι σας μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση. Εκφράστε τις σκέψεις σας, πείτε ο ένας στον άλλον τα παράπονά σας με ήρεμο και όμορφο τρόπο και προτείνετε τρόπους να βελτιώσετε αυτό που έχετε οικοδομήσει τόσο καιρό. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να έχετε μια υγιή σχέση.  
Αν τα παραπάνω προβλήματα σας αφορούν και θέλετε να κάνετε βήματα για να σώσετε την σχέση σας, αλλά δεν ξέρετε αν θα μπορέσετε να τα καταφέρετε μόνοι σας και να εφαρμόσετε τις συμβουλές μας, ένας έμπειρος σύμβουλος γάμου ή σχέσεων μπορεί να σας δώσει την λύση!
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top