Μετά από την εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Βέροιας στην εμβόλιμη 9η αγωνιστική, ο Μακεδονικός υποδέχεται το μεσημέρι της Κυριακής (08/01, 14:45) την ΑΕΛ, για την 10η στροφή της Super League 2. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Μακεδονικού πριν από το παιχνίδι, ο προπονητής των «πρασίνων», Γιώργος Αμανατίδης, αξιολόγησε τη σημασία της νίκης στην Ημαθία, μίλησε για την προετοιμασία για το παιχνίδι με τους «βυσσινί» αλλά και για την απουσία του Χρήστου Λισγάρα.

Αναλυτικά ο Γιώργος Αμανατίδης
Πόσο σημαντική θεωρείται η νίκη επί της Βέροιας;
«Θεωρώ πως ήταν από τις πιο σημαντικές νίκες που κάναμε, γιατί είχε διπλή σημασία. Όλες οι νίκες είχαν την ιδιαιτερότητα τους αλλά αυτή ήταν η πιο σημαντική στο χρονικό σημείο που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η ομάδα μας και μας έδωσε την δυνατότητα να πλασαριστούμε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, για να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το επόμενο διάστημα του πρωταθλήματος. Και σίγουρα, ήταν μια νίκη κόντρα σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς – κι αυτή είναι η διπλή της σημασία – οπότε ήταν από τις πιο σημαντικές νίκες που έχουμε κάνει».

Είχες πει ότι με το σφύριγμα της λήξης, θα ξεκινούσε η σκέψη για το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Τι σκέψεις έγιναν, λοιπόν; Και πώς προετοιμάστηκε η ομάδα για αυτόν τον αγώνα;
«Ακριβώς έτσι έγινε. Είχαμε ήδη ξεκινήσει, βέβαια, κάποια πραγματάκια από πριν, όσον αφορά στο σκάουτινγκ του αντιπάλου, αλλά επίσημα ασχοληθήκαμε με την ΑΕΛ από το ακριβώς επόμενο λεπτό. Έχουμε κάνει το σκάουτινγκ για τον αντίπαλο μας, έχουμε δουλέψει κάποια πράγματα, όσο προλάβαμε, γι’ αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο και νομίζω ότι, αν εξαιρέσουμε την έλλειψη του Χρήστου [Λισγάρα], τα υπόλοιπα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό γι’ αυτό το παιχνίδι. Νομίζω ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Πώς επηρεάζει τον Μακεδονικό η απουσία του Χρήστου Λισγάρα λόγω της αποβολής του στην Βέροια;
«Ξέρουμε όλοι ότι ο Χρήστος είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Με την εμπειρία του βοηθά πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν παύουμε να έχουμε εμπιστοσύνη και στα υπόλοιπα παιδιά. Έχω πει πολλές φορές ότι η ομάδα δεν εξαρτάται από πρόσωπα, είμαστε ομάδα συνόλου. Μας στεναχωρεί λίγο η απουσία του Χρήστου, αλλά έχουμε παίκτες να καλύψουν επάξια το κενό του».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top