Την ώρα που η μεγάλη ομάδα της ΑΕΛ αγωνίζεται για να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσω του πρωταθλήματος της Super League 2, την ίδια ώρα στα Τμήματα Υποδομής των “Βυσσινί” δουλεύουν για να προετοιμάσουν τους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Στην Κ19 της ΠΑΕ ΑΕΛ επικεφαλής είναι ο προπονητής ποδοσφαίρου και πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, Ζήσης Ζιάγκας. Ο Ζήσης Ζιάγκας γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου το 1972 και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Πηνειό Λάρισας,στο δυναμικό του οποίου παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 1995, όταν και αποκτήθηκε από τον Τύρναβο. Οι καλές εμφανίσεις του με τη φανέλα του Τυρνάβου, έτσι τον Ιανουάριο του 1997, θα έρθει η μεταγραφή για την Α' Εθνική και συγκεκριμένα για τον Ηρακλή. Στους «κυανόλευκους», ο Ζιάγκας θα μείνει για 1,5 χρόνο προλαβαίνοντας να αγωνιστεί σε 25 αγώνες πρωταθλήματος. Τον Ιούλιο του 1998 θα αποχωρήσει από τον γηραιό και θα μεταγραφεί στην ΑΕΛ, όπου παρέμεινε μέχρι το 2007. Ο Ζιάγκας δεν αγωνίστηκε στον τελικό παρόλα αυτά ύστερα από προτροπή του Νταμπίζα σήκωσαν μαζί το τρόπαιο κατά την απονομή, ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του στην ΑΕΛ. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, ο Ζήσης Ζιάγκας αγωνίστηκε σε 235 ματς στα πλαίσια των επαγγελματικών πρωταθλημάτων από το 1995 ως και το 2007: από αυτά, 34 ήταν στην Α' Εθνική, 71 στη Β' Εθνική και 130 στα γήπεδα της Γ' Εθνικής. Επίσης σκόραρε 20 φορές (3 στη Β' και 17 στη Γ'). Όσον αφορά τις επιδόσεις του με τις θεσσαλικές ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες, μέτρησε 164 συμμετοχές (9 στην Α' Εθνική, 71 στη Β' και 84 στη Γ') και 9 γκολ (3 στη Β' Εθνική και 6 στη Γ') με τη φανέλα της ΑΕΛ, καθώς και 46 συμμετοχές και 11 γκολ με τον Τύρναβο στη Γ' Εθνική. Ό κυπελλούχος  ποδοσφαιριστής (2007) και αρχηγός της ΑΕΛ μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας για το πως βλέπει τη νέα προσπάθεια των “Βυσσινί” να επιστρέψει στην Super League 1, καθώς και στην δουλειά που γίνεται στα Τμήματα Υποδομής της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Αναλυτικά ο Ζήσης Ζιάγκας
«Η ΑΕΛ ξεκίνησε με ένα μειονέκτημα έναντι των άλλων ομάδων της κατηγορίας που διεκδικούν την άνοδο τους στην Super League 1, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει μεταγραφές (με συγκεκριμένους ηλικιακούς περιορισμούς). Παρόλα αυτά είναι μέσα στις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο και ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρει να κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα που είναι καλό, θα μπορούσε να είναι καλύτερο, εάν διεξάγονταν σε έναν όμιλο με περισσότερες δυνατές ομάδες. Τώρα είναι μοιρασμένες στους δυο ομίλους».

Για τα Τμήματα Υποδομής
«Γίνεται μια πολύ καλή δουλειά από όλους τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα Τμήματα Υποδομής, όπου επικεφαλής είναι ο Θοδωρής Ελευθεριάδης. Δουλεύουμε σαν ένα σώμα και με κοινό σκοπό. Τα δείγματα γραφής είναι καλά και φαίνεται ότι η επιλογή της διοίκησης να επενδύσει στις μικρές ηλικίες είναι θετική, καθώς αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον της ΑΕΛ. Ήδη, πολλά παιδιά ξεχωρίζουν και μέσα από την σκληρή δουλειά και την στήριξη του συλλόγου θα μπορέσουν να προσφέρουν πολλά στην ομάδα. Εδώ, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα σωματεία που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στην ΑΕΛ που δείχνει αποφασισμένη να τους δώσει το κίνητρο να σταδιοδρομήσουν στο χώρο του ποδοσφαίρου».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top