Η διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας στην SL2 δεν στάθηκε φυσικά ικανή να διακόψει και την ροή εφαρμογής των μη αγωνιστικών δράσεων της ΠΑΕ ΑΕΛ, αντιπροσωπεία της οποίας βρέθηκε σήμερα στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματός της με τον τίτλο «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής», που συνεχίζεται απρόσκοπτα.
Στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, προκειμένου να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τους μαθητές, βρέθηκαν ο Τεχνικός Διευθυντής των Ομάδων Νέων των «βυσσινί», Θοδωρής Ελευθεριάδης και οι ποδοσφαιριστές Χάρης Ηλιάδης, Ηρακλής Γαρουφαλιάς, Λάμπρος Αντωνόπουλος και Αχμέντ Κοσσονού, συνοδευόμενοι από τα στελέχη της ομάδας Δήμητρα Βασιλάκου, η οποία είναι και υπεύθυνη των προγραμμάτων ανάπτυξης της ΠΑΕ, Αποστόλη Νταϊλιάνη και Χρήστο Τσούμαρη.
Μαζί τους, δίπλα στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, κλήθηκε να καθίσει και ο Δημήτρης Μπακογιάννης, μαθητής της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου και ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ15 της ΠΑΕ, καθώς και η συμμαθήτριά του, Αντωνιάννα, που έχοντας γνώση της γαλλικής γλώσσας, κλήθηκε να βοηθήσει τον Ιβοριανό άσο, Αχμέντ Κοσσονού, να συμμετάσχει ισότιμα στην διαδικασία του διαλόγου.
Για μια ακόμη φορά, οι αξίες του ευ αγωνίζεσθαι τόσο στον αθλητισμό, όσο και στην καθημερινή ζωή, μέσα και από τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των παιδιών, αλλά και των καθηγητών τους, δημιούργησαν το πλαίσιο μιας εξαιρετικά χρήσιμης συζήτησης, που ανέδειξε την ουσία της ένταξης σε οποιαδήποτε ομαδική προσπάθεια με σεβασμό συνεργατών και αντιπάλων, αλλά και της διαφορετικότητας του καθενός.
Επιπλέον, για πρώτη φορά θίχτηκε από μαθητές το ζήτημα του financial fair play, όπως αναδεικνύεται μέσα από την διεθνή επικαιρότητα και την γνωστή περιπέτεια της Manchester City!
Με το πέρας της προβλεπόμενης διδακτικής ώρας και πριν οι ποδοσφαιριστές αναχωρήσουν για προπόνηση, κάλεσαν όπως πάντα μαθητές και καθηγητές να τους συμπαραστέκονται κάθε αγωνιστική στο γήπεδο και φυσικά, δέχθηκαν με χαρά να ανταλλάξουν κατ’ ιδίαν απόψεις και να υπογράψουν αυτόγραφα.
Αυτό το υπέροχο ταξίδι προσφοράς και εμπειριών συνεχίζεται για όλους, ομάδα, μαθητές και καθηγητές, γεγονός για την οποίο η ΠΑΕ ΑΕΛ ευχαριστεί θερμά και την διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Λάρισας, τη γυμνάστρια Σοφία Παλαμιώτου, την καθηγήτρια γαλλικών κ.Ραπτοπούλου, που επίσης συνέδραμε στον εγκλιματισμό του Αχμέντ Κοσσονού, καθώς και τον σύλλογο των διδασκόντων του σχολείου.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top