Ο ποδοσφαιριστής που ξέρει καλύτερα τη Super League 2 είναι ο Κώστας Χατζής, που παίζει 18 χρόνια σ’ αυτή και έχει 399 συμμετοχές. Αποτελεί τον ρέκορντμαν συμμετοχών στην κατηγορία και έχει την καλύτερη άποψη για όλα όσα συμβαίνουν σ’ αυτή, με αποκορύφωνα τη διακοπή που αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των ομάδων λόγω της μείωσης του ποσοστού του Στοιχήματος που θα εισπράξουν για το 2022. «Οι πρόεδροι έχουν δίκιο και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι μαζί πήραν την απόφαση για τη διακοπή. Κανένας δεν διαφώνησε. Όλοι ξέρουν τις δυσκολίες και οι πρόεδροι που πληρώνουν και εμείς που αγωνιζόμαστε, αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στις ομάδες της κατηγορίας…».

Πόσο διάστημα είναι απλήρωτοι οι παίκτες;
«Δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται απεργίες παικτών σε μερικές ομάδες της κατηγορίας. Όταν οι ιδιοκτήτες έκαναν συμβόλαια με τους παίκτες υπολόγιζαν τα χρήματα των τηλεοπτικών και του Στοιχήματος. Όταν αυτά καθυστερούν, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα… Ούτε οι πρόεδροι θέλουν να πάνε φυλακή, ούτε όμως πρέπει οι παίκτες να μην έχουν να φάνε… Κάποιοι συνάδελφοί μου σταμάτησαν το ποδόσφαιρο. Θα σας πω το εξής, στην πρώην ομάδα μου, τον Απόλλωνα Λάρισας, λόγω οικονομικών προβλημάτων εγώ τάιζα δωρεάν τους συμπαίκτες μου, αφού δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν λόγω πολλών οφειλόμενων. Το χρέος προς την ομάδα μετακυλίεται στους παίκτες, που οι περισσότεροι αναγκάζονται να ζουν με δανεικά ή να μη σιτίζονται καλά. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε επαγγελματική κατηγορία. Και μιλάμε για παίκτες που έχουν μόνο τον βασικό μισθό… Δεν υπάρχουν οι δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δίνονται στη μεγαλύτερη κατηγορία. Πήγα στον Ηρακλή Λάρισας που κάνει τα αυτονόητα σαν ομάδα και το θεωρούμε πολυτέλεια. Δηλαδή να πληρωνόμαστε στην ώρα μας».

Η διακοπή θα φέρει μεγαλύτερο χρέος με την επιμήκυνση των υποχρεώσεων…
«Ναι, παρότι εμάς, σαν Ηρακλή Λάρισας, μας συμφέρει αγωνιστικά, κανείς δεν το λογαριάζει. Για να φτάσουνε οι ιδιοκτήτες σε διακοπή σημαίνει ότι αρκετοί εξ αυτών, ίσως η πλειοψηφία,  είναι ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Πόσα να αντέξουν οι πρόεδροι και οι παίκτες; Και εμείς όλοι είμαστε υπέρ της διακοπής γιατί πρέπει να βγει η κατηγορία από το τέλμα και να υπάρχουν χρήματα για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Εργαζόμενοι είμαστε και εμείς. Ξέρετε πόσοι παίκτες αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό; Ψάχνονται να φύγουν για να μπορέσουν να πάρουν ένα μεροκάματο. Ακόμα και σε χώρες που δεν έχουν ποιοτικό ποδόσφαιρο».

Πιστεύεις ότι οι δύο πλευρές θα φτάσουν στα άκρα για οριστική διακοπή;
«Η ενότητα των προέδρων είναι εγγύηση ότι θα επιτευχθεί ο στόχος. Θα γίνουμε παγκοσμίως ρεζίλι αν σταματήσει ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι αργούσε να αρχίσει, αργούσε να τελειώσει και τώρα έχουμε διακοπή… Παγκόσμια πρωτοτυπία...».

Και οι παίκτες;
«Θα κάνουν προσφυγές, αλλά με τους περισσότερους να χάνουν χρήματα. Θα σας πω το παράδειγμα το δικό μου, χάρισα τα δεδουλευμένα μιας χρονιάς στον Απόλλωνα Λάρισας γιατί έχεις δικαίωμα να κάνεις προσφυγή για τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ εγώ είχα οφειλόμενα τριών χρόνων. Έκανα υπομονή, αλλά κάποτε και αυτή εξαντλείται…».
Ξέσπασε ο ρέκορντμαν συμμετοχών βλέποντας ότι, λίγο πριν σπάσει το φράγμα των 400 συμμετοχών, το πρωτάθλημα που υπηρετούσε επί δύο δεκαετίες κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί. Θα βρεθεί λύση; Ίδωμεν…
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top